Actualitate

Sat de căsuțe răsturnate într-o localitate din Gorj. Este o atracție turistică

Un sat compus din căsuțe răsturnate a fost deschis de un antreprenor în turism din localitatea Poienari, comuna Bumbești Pițic. Alex Ducu a pornit în anul 2019 de la o căsuță răsturnata și acum a ajuns la nouă, dar numai șapte pot fi vizitate.

Alex Ducu, în vârstă de 30 de ani, spune că a fost ambiționat de părerile exprimate în mediul online cu privire la faptul că și în alte țări există astfel de locuri. El spune acum că un sat întreg cu căsuțe răsturnate nu mai există niciunde în lume: „Am vrut să facem un mic sat răsturnat. Ideea nu se regăsește în nicio țară din lume. După ce am construit căsuța răsturnat, au apărut multe păreri în mediul online că mai sunt construcții de acest fel în alte țări din lume. Asta m-a ambiționat și am început să lucrez la aceste căsuțe, dar nu am spus la nimeni. Am pus și o plasă ca să nu se vadă ce lucrăm, ca să nu ne fure altcineva ideea și să fim primii“, spune acesta.

Turiștii sunt încântați

Acesta spune că reacțiile turiștilor sunt foarte bune și este mulțumit că aceștia petrec mai mult timp: „Am stat printre vizitatori de 1 mai. Unii spuneau că nu le vine să creadă câte căsuțe am făcut. Diferit este că cei care ne călcau înainte pragul stăteau cam 15-20 de minute la noi în curte, iar 10 la sută stătea cam o oră. Acum, 10 la sută pleacă în zece minute și restul stau cam 3-4 ore“. O altă noutate este un mic parc pentru desfășurarea de diferite jocuri chiar și pentru adulți.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *