Dezvăluiri

Scandal între doi lideri de la Termocentrala Rovinari. Ce acuzații își aduc

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, acuză că președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, este și sindicalist și patron de firmă de microbuze.

Manu Tomescu acuză că Jan Popescu “și-a cumpărat termocentrală”. Mai exact, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că liderul SMEO are firmă de microbuze care transportă salariații și face afaceri în cadrul CE Oltenia, sub protecția administrației companiei. Potrivit lui Manu Tomescu, anul trecut, angajați ai termocentralei ar fi fost înghesuiți într-un singur microbuz, deși ar fi trebuit să li se pună la dispoziție două microbuze. Mai mult decât atât, aceștia ar fi fost constrânși de Corpul de Control al CE Oltenia, care a făcut verificări în urma unor sesizări, să-și schimbe declarațiile. „Vă dau exemplu de la mine, de la Termocentrala Rovinari, și îmi asum și pot să pun la dispoziție dovezi. Anul trecut, au venit colegi de-ai noștri peste noi că sunt îngrămădiți într-un singur microbuz. Noi am sesizat conducerea companiei, care a trimis Corpul de Control, iar Corpul de Control a chemat oamenii care ne-au declarat nouă și ne-au spus că au fost înghesuiți mai mult de o lună într-un singur microbuz, deși trebuiau să fie cel puțin două, au fost puși să schimbe declarațiile. Sub umbrela Corpului de Control și a acestui trafic de influență, doar pentru că firma de transport era a unui lider de sindicat care dă ora exactă în companie, care spune peste tot că noi dăm ora exactă. Dacă și-au cumpărat termocentrală. Oamenii ăia și-au schimbat declarațiile, în contextul în care, în caietul de sarcini, acele microbuze erau obligatoriu prevăzute cu GPS-uri. Iar pe acele GPS-uri s-a văzut că acel microbuz nu și-a făcut cursa timp de zeci de zile și, ca să scape, au pus oamenii să-și schimbe declarațiile sub amenințări, sub constrângeri. De ce credeți că stă el la sindicat? Deci, e și sindicalist și patron de firmă”, spune Manu Tomescu.

Jan Popescu: Tomescu seamănă ură în mișcarea sindicală

În replică, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, acuză că Manu Tomescu seamănă ură în mișcarea sindicală cu scopul de a-i ține dezbinați pe mineri și energeticieni. „Singurul pe care l-aș putea spune privitor la acest aspect, fără să știu despre ce este vorba, aș spune doar atât, că marele nostru poet Mihai Eminescu i-ar fi dedicat cu litere de aur colegului Manu Tomescu strofa: “E ușor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune/Înșirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune”. Cu litere de aur lui Manu i se potrivesc. În afară de a ne ține în continuare dezbinați, de a semăna ură în mișcarea sindicală, nu face nimic. Și colegii de la termocentrala Rovinari și ceilalți colegi au văzut asta. Nu urmărește decât să ne dezbine, să ne atace cu motive sau fără motive. Manu Tomescu poate să spună orice despre mine, nu mă deranjează. Colegii mei din termocentrala Rovinari știu mai bine decât toată lumea cine sunt eu, ce fac, ce am făcut. Eu, astăzi, reprezint 67% din întreg personalul din termocentrala Rovinari. Asta înseamnă că orice spune Manu Tomescu despre mine, colegii mei știu adevărul”, a afirmat Jan Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *