Ultima oră

Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul

Se schimbă legea în ceea ce îi privește pe șoferii care dețin permis de conducere categoria B. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.


Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de promulgare a legii care permite șoferilor cu permis categoria B să conducă și motociclete cu transmisie automată cu capacitate cilindrică maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Curtea Constituțională a respins luna trecută o sesizare a șefului statului, depusă după ce a trimis legea la reexaminare, în care susținea că parlamentarii au adoptat legea cu modificări care depășesc limitele cererii de reexaminare formulată de el în vara anului trecut.

Legea completează O.U.G. nr. 195/2002 în sensul extinderii valabilității permiselor de conducere eliberate pentru categoria B și pentru motocicletele cu transmisie automată cu capacitate cilindrică maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Șoferii care vor să conducă o astfel de motocicletă trebuie să aibă o experiență de cel puțin 2 ani la volan şi o adeverință care să ateste că au făcut un curs de pregătire practică de cel puțin 10 ore, scrie Mediafax.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *