Actualitate

Se extind sursele de apă de la Tismana și Peștișani

Sursele de apă de la Tismana și Peștișani vor fi extinse. Bugetul pus la dispoziție de operatorul regional Aparegio Gorj este de peste 13,5 milioane de lei. Se are în vedere execuția de lucrări la sursele de apă, stații de tratare a apelor, precum și rezervoare pentru apă în Tismana și Peștișani. Lucrările vor debuta în această vară.

Totodată, locuitorii din Tismana și Peștișani vor beneficia de investiții ce vor contribui la îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare. Prin contractul CL 13 ,,Execuție rețele de canalizare și apă în Tismana inclusiv stații de pompare și conducte de refulare”, cu un procent actual de execuție de aproape 45% și o valoare de 43.114.390,39 lei s-au executat lucrări la: – rețeaua de distribuție pe străzile: Gornovița, Bisericii Topești, Buriman, Covacu, Dodenciu, Sanda, Vișinel, Principală Topești și aducțiunea Rușeață-Gornovița; – rețeaua de canalizare pe străzile Islaz, Gării, Principală Isvarna, Costeni și Pocruia; – conducta de refulare pe străzile: Principală Isvarna, Gării; – conducta echilibrare hidraulică pe străzile: Vânăta, Pocruia, Principală Isvarna, Principală Costeni; – au fost realizate branșamente pe străzile: Gornovița, Bisericii Topești, Buriman, Covacu, Dodenciu, Sanda, Vișinel, Principală Topești. În prezent, lucrările se desfășoară în sat Izvarna la canalizare, refacere sistem rutier și racorduri.

În ceea ce privește contractul CL15 – „Execuție retele de apă și canalizare în Peștișani, inclusiv stații de pompare și conducte de refulare”, cu o valoare de 30,647,474.30 lei, s-au executat lucrări cu un procent de execuție de 21,58 %: – conducta de transport-cuplare localitatea Seuca; – rețea de distribuție străzile: Principală Seuca, Valea Mică Seuca, Bisericii Seuca, Cioaca Seuca, Conacelor Seuca, Lacului Peștișani, Cireșului Frâncești; – conducta de frefulare SPAU 1 Brădiceni; – rețea de canalizare străzile: Școlii Peștișani, Industriei Frâncești, Joampa Frâncești, Bistriței Frâncești, Bistriței Brădiceni, Bistricioara Boroșteni, Cioropei Brădiceni; – conducta de canalizare străzile: Cioropei Brădiceni, Principală Boroșteni, Bistricioara Boroșteni, Melariță Brădiceni, Viilor Peștișani; – conducta apă strada Principală Boroșteni; – branșamente apă strada Principală Boroșteni; – conducta de refulare SPAU 2 Cioropei Brădiceni.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *