Actualitate

CE Oltenia livrează 1000 MW/h în SEN! Apar probleme cu stocurile de cărbune?

Oprirea unui reactor de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a permis Complexului Energetic Oltenia să livreze mai multă energie în Sistemul Energetic Național în ultimele zile. Compania energetică a produs aproape o mie de MW/h constant în aceste zile, iar lucrurile par să meargă în același ritm cel puțin cât reactorul respectiv nu va porni.

Totuși, există anumite probleme cu stocurile de cărbune din carierele producătorului de energie. Surse din cadrul CE Oltenia ne-au relatat faptul că dificultăți o să apară la Sucursala Electrocentrale Rovinari, acolo unde, pe timp de noapte, nu se poate face aprovizionarea cu lignit decât de la o singură carieră. „Stocuri de cărbune sunt și nu cred că o să apară probleme.

Totuși, la Termocentrala de la Rovinari, la schimbul trei, nu se pot aproviziona decât de la o carieră. Este vorba de perimetrul minier de la Tismana. De la Carierele Roșia și Pinoasa nu se poate face aprovizionare pe timp de noapte pentru că se lucrează la magistrala respectivă și nu pot transporta lignitul. Din informațiile pe care le am, lucrările ar urma să se finalizeze și în zona respectivă destul de repede și atunci nu o să mai fie probleme”, ne-a declarat o sursă din cadrul companiei energetice.

CE Oltenia a devenit al doilea producător de energie în aceste zile și a asigurat peste 20 % din necesarul de energie de la nivel național. Piața este dominată de Hidroelectrica, societate care livra peste 45 % din necesarul de energie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *