DezvăluiriUltima oră

Se întâmplă în Gorj! A JEFUIT și încercat să VIOLEZE o femeie și e în LIBERTATE!

O femeie de 57 de ani, din comuna Aninoasa, trăiește o adevărată dramă, după ce un bărbat a intrat, noaptea, peste ea în casă i-a sustras câteva obiecte din aur și a încercat să o violeze. Trauma suferită a generat probleme de natură psihică femeii și așa măcinată de alte afecțiuni medicale. Detaliile celor câtorva zeci de minute în care femeia s-a luptat, fizic și mental, cu agresorul sunt de-a dreptul tulburătoare. Familia femeii e revoltată de faptul că, deși există dovezi ale agresiunii acestuia, bărbatul a fost lăsat în libertate, deși a amenințat-o pe femeie că o omoară, dacă-l denunță. Poliția a deschis dosar penal, în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de de violare de domiciliu, tentativă de viol și furt calificat.

 

 

Ultimul client…

În seara zilei de 12 mai a.c., femeia de 57 de ani, care deține un bar la Aninoasa, le-a spus ultimilor clienți ca va închide localul, iar dacă mai doresc să rămână, să stea afară, pe terasă. Ajunsă în casă a realizat că uitase niște pastile în bar și atunci când a revenit în local a observat că pe terasă se mai afla doar un singur bărbat, însă nu a realizat ce intenții avea acesta. Femeia a intrat, din nou, în casă și se pregătea de culcare, așa că a mers la baie să-și pună pijamaua. În momentul când a ieși din baie s-a trezit cu acel bărbat în casă, care, din câteva mișcări, i-a pus mâna la gură, i-a luat telefonul și a trântit-o într-un fotoliu.
”La ora închiderii le-a spus celor trei bărbați aflați în bar că trebuie să închidă și să-și termine consumația în terasă. A intrat în casă, însă și-a uitat niște pastile în bar și când s-a întors, a văzut că pe terasă mai era doar Ionuț Constantin Betej. A revenit în casă și se pregătea de culcare, iar în momentul în care a ieșit din baie, individul intrase peste ea în casă. A luat-o pe sus, i-a pus mâna la gură, a dat cu ea într-un fotoliu, i-a luat telefonul și a încercat să o dezbrace. I-a luat telefonul și l-a ținut la el ca ea să nu poată să ne sune pe noi sau poliția”, povestesc cei din familia femeii.

… a încercat s-o violeze

Practic, femeia s-a luptat cu individul, care încerca să o dezbrace și îi spunea tot felul de lucruri cu tentă sexuală, minute în șir, iar în final, susțin apropiații femeii, bărbatul a început să conștientizeze gravitatea faptelor și a pus-o să se jure că nu va spune nimanui ce s-a întâmplat și să nu anunțe organele judiciare, și o va lăsa în pace, altfel se va întoarce și o va omorî.
”I-a zis că pleacă doar dacă-l sărută și a pus-o să se jure că nu-i spune fiului, soțului sau poliției. Când a ajuns aproape de poartă a strigat-o să vină să-i dea telefonul, ca în cazul în care-l vede cineva că iasă din curte să nu-l vadă singur, să creadă că l-a condus ea”, spun apropiații femeii.
Femeia și-a recuperat telefonul și a fugit în casă speriată, iar pe fondul panicii și a unor afecțiuni medicale mai vechi, a plâns câteva ore, confuză și fără să aibă vreo reacție. Abia dimineața, în jurul orei 7 și-a sunat soțul, care era la Tg-Jiu să-l ajute pe fiul lor la o construcție. Soțul femeii și fiul acestora au plecat, imediat, spre Aninoasa și, în același timp, au anunțat poliția.

Agresorul s-a întors la locul faptei. Poliția, reacție întârziată!

Organele judiciare sosite la fața locului au făcut cercetări și au luat declarații celor doi bărbați, care fuseseră, împreună cu Betej, pe terasă, cu o seară în urmă și celor implicați, urmând s-o prezinte pe femeie, pentru a fi examinată, la Serviciul de Medicină Legală. În final, femeia a fost dusă de fiul său la medicul legist, care a constatat urmele agresiunii.
”Avea vânătăi pe mâini, doar se puteau observa cum a fost strânsă de o mână, însă e confuză și extrem de afectată de cele întâmplate, așa că am fost și la un psiholog”, a afirmat fiul femeii.
Ionuț Constantin Betej a fost audiat la Poliția Tg-Cărbunești și lăsat în libertate.
Rudele femeii spun că se tem pentru viața și integritatea acesteia în condițiile în care Betej o amenințase că o omoară dacă-l va denunța, așa că au luat-o la Tg-Jiu.
Fiul femeii a povestit că, în aceeași zi, pe seară, a mers la Aninoasa să-i ia medicamentele mamei sale și l-a găsit pe Betej în curtea casei.
”Când l-am văzut în curte am înebunit. Am alergat după el, am sărit garduri, dar nu l-am prins. Am sunat la 112 și mi-au zis că se mai facă ei acum, că e noapte. Era ora 22,18 și au zis că vin de la Jupânești. Au venit după o oră și 6 minute, după ce am sunat, din nou, la numărul de urgențe. Le-am reproșat că dacă mama putea suna, cu o seară în urmă, și ei se deplasau tot așa, după o oră, cum explicau lucrul ăsta. S-au scuzat că sunt doar doi polițiști pe o rază de câteva zeci de km și se sparg toate în capul lor”, a declarat fiul femeii agresate.
Bărbatul spune că a depus plângere și la Parchet pentru toate aceste aspecte, dar și pentru faptul că părinții săi au constatat că le lipsesc în jur de 30 de grame de aur din casă.
”Am ajuns în așa hal că dacă intră cineva peste tine în casă și ești singur, trebuie să probez, că a intrat ăla peste mine. Dacă, Doamne ferește, îi dădea în cap și murea și nu mai putea să le spună cine a fost, când îl prindeau pe infractor? Ce să mai zic, din moment ce ți-l arăt cu degetul și ei nu pot să-l acuze de nimic?”, spune, revoltat, fiul femeii.

Poliția a deschis dosar penal…

… în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de de violare de domiciliu, tentativă de viol și furt calificat, cu Ionuț Constantin Betej în stare de libertate.
”Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, în seara zilei de 12 mai a.c., în timp ce femeia de 56 de ani se afla la domiciliu, în locuința sa a pătruns un localnic de 32 de ani, care ar fi împins-o pe un fotoliu și i-ar fi solicitat să întrețină relații sexuale cu el. Femeia s-a împotrivit, a încercat să anunțe poliția, însă bărbatul i-a luat telefonul pentru a o împiedica și, ulterior, a părăsit locuința femeii. Totodată, persoana vătămată a observat că din locuință i-au fost sustrase aproximativ 30 de grame de bijuterii din aur. Persoana vătămată a fost prezentată Serviciului de Medicină Legală Gorj pentru examinare, fiind constatat faptul că nu necesită zile de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, tentativă de viol și furt calificat, în care se continuă cercetările pentru întregirea probatoriului și luarea măsurilor legale”, a comunicat IPJ Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *