Dezvăluiri

CEO verifică toate rapoartele privind emisiile de gaze cu efect de seră

Vor fi verificate toate rapoartele privind emisiile de gaze cu efect de seră. Complexul Energetic Oltenia este monitorizat de autoritățile de mediu, de organizațiile nonguvernamentale, precum și de autoritățile europene. An de an sunt întocmite, potrivit directivelor europene și legislației naționale, rapoarte anuale de monitorizare privind emisiile de gaze cu efect de seră. Este necesar ca o societatea independentă autorizată să verifice toate rapoartele.

Prima termocentrală care va beneficia de verificarea rapoartelor este Sucursala Electrocentrale de la Turceni. Vor urma și celelalte termocentrale din Complexul Energetic Oltenia. Bugetul pentru verificarea Raportului anual este de 7.600 de lei. Activitățile de verificare se vor desfășura până la data de 31 martie 2022 în două etape.

În prima etapă care va avea loc în perioada august-decembrie sunt programate revizii și audituri interne, o analiză strategică. Se va verifica Planul de monitorizare și dacă sunt respectate cerințele. Vor fi identificate problemele și vor fi găsite și propuse soluții de remediere. În etapa a doua aferentă lunilor decembrie 2021 – februarie 2022 vor fi remediate problemele și vor fi verificate toate instalațiile. Termocentrala Turceni deține 4 blocuri, 4 instalații de desulfurare, 4 instalații pentru reducerea emisiilor de oxid de azot.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *