Ultima oră

Se lărgesc plajele pe litoralul românesc. Mai mulți kilometri în stațiunile de la Marea Neagră

Din acest an, turiştii care merg la Neptun şi Jupiter vor avea în plus 2,5 kilometri noi de plajă. Autorităţile au în plan ca până în toamnă să lărgească şi plajele din Saturn, Venus, Mangalia şi 2 Mai.

 

În multe dintre staţiunile de pe litoral, marea a înghiţit cu totul vechea plajă. În această vară, buldozerele vor începe să extindă plaja din Neptun cu aproape trei kilometri.

„Sunt zone care n-au deloc plajă, deloc în Cap Aurora, numai piatră şi puţin nisip. Faptul că s-a degradat foarte mult plaja în iarna aceasta s-a datorat şi furtunilor care au fost în noiembrie.Noi am demolat digurile existente şi atunci furtunile au distrus şi plaja care a mai rămas. Din acest motiv am fost forţaţi să venim să înnisipăm cât mai repede, astfel încât să acoperim şi sezonul acesta”, a spus Hristu Uzun, director general Apele Române-Dobrogea Litoral, potrivit Antena 3 CNN.

Turiștii primesc asigurări că nu vor fi deranjați de lucrări

„Lucrările vor începe din zona Zece Steaguri din Neptun şi vor continua până la Cap Aurora pe durata sezonului estival, la fiecare două săptămâni oferindu-se deja suprafeţe largi de plajă turiştilor”, explică Marius Stamat, director de şantier.Chiar dacă muncitorii vor lucra în plin sezon estival, autoritățile asigură turiștii că nu vor fi deranjați când vor sosi în vacanță.Mamaia nu are nici după trei ani un Plan Urbanistic Zonal pentru plajele nou-înfiinţate. Primăria aşteaptă un caiet de sarcini de la Ordinul Arhitecţilor, însă reprezentanţii instituţiei nu sunt încrezători că îl vor primi vara aceasta.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *