Politică

Se mai REDESCHIDE MINA de grafit de la Baia de Fier? Ce se întâmplă după ieșirea USR-PLUS de la guvernare

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, crede că liberalii vor renunța la proiectul de exploatare a grafitului de la Baia de Fier, pentru că este o inițiativă a USR-PLUS.

Fostul ministru al Economiei și-a exprimat, luni, îngrijorarea privind continuarea proiectului de redeschidere a minei de grafit de la Baia de Fier după ce USR-PLUS a ieșit de la guvernare. ”Proiectul de exploatare a grafitului se pare că va fi stopat pentru simplu motiv că era o inițiativă care vine de la USR-PLUS. Îi rog pe noii conducători să se gândească atent dacă vor să dea cu piciorul la o imensă oportunitate pentru România. Nu e vorba de niciun partid aici. E vorba de o șansă pe care de prea mult timp nu o fructificăm. O șansă nu doar pentru comunitățile locale din zona Gorjului, ci pentru întreaga economie a României să se integreze în procesul de producție de baterii”, a declarat Claudiu Năsui.

Pecingină: Dacă e bun pentru comunitate, trebuie susținut

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină îl contrazice pe fostul ministru USR-PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, care a spus că liberalii vor renunța la proiectul de exploatare a grafitului de la Baia de Fier. Parlamentarul de Gorj afirmă că proiectele bune pentru România nu trebuie stopate, indiferent că sunt inițiate de USR-PLUS, UDMR, PSD sau altă formațiune politică. “Orice proiect bun pentru România nu poate fi stopat doar pentru că a fost inițiat de USR, UDMR, PSD sau altă formațiune politică. În România în care trăiesc eu, lucrurile nu stau așa cum a spus Claudiu Năsui. Nu știu unde trăiește domnul Năsui. Nu am analizat proiectul redeschiderii minei de grafit de la Baia de Fier, dar nu contează cine propune astfel de proiecte sau de unde vine, dacă e lucru benefic pentru comunitate, trebuie susținut”, a conchis vicepreședintele liberalilor gorjeni.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button