Eveniment

Sechestru pe două microbuze școlare la Albeni! Dusterul și un Logan, trase și ele pe dreapta

Pentru un debit de 38.000 de lei, stabilit de instanța de judecată, Primăria Albeni a ajuns în imposibilitatea de a folosi cele două microbuze școlare, în aceiași situație fiind Dusterul cu care circula primarul localității și o Dacia Logan. De altfel, luni, jumătate din elevii Școlii Gimnaziale Albeni, aceștia fiind navetiști, nu au fost duși la unitatea de învățământ. În aceiași situație s-au aflat și preșcolarii. Totul pentru o datorie făcută de UAT în 2019, pentru achiziționarea de la o firmă a mobilierului școlar.

Primarul Stan a făcut public că va încerca remedierea situației, anunțând pe pagina sa de Facebook o ședință de îndată de CL. Mai exact, consilierii trebuie să aprobe rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al primăriei cu suma în cauză, iar banii să ajungă în contul executorului. Din acel moment, microbuzul școlar își reintră în activitate, al doilea fiind tras de mult pe dreapta, după un conflict al primarului cu șoferul angajat să deservească acest mijloc de transport.

Dacă rectificarea nu va trece, copii comunei, peste o sută la număr nu vor putea ajunge la școală, atâta timp cât debitul către firma privată, stabilit de instanța, tot va fi plătit până la urmă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *