Dezvăluiri

SECRETAR DE STAT, despre Green Deal: Politicienii să vină cu SOLUȚII, nu cu VĂICĂREALĂ

Secretarul de stat din Ministerul de Finanțe Gheorghe Pecingină critică reacțiile unor politicieni și lideri din sindicat din Gorj după ce premierul Ludovic Orban a declarat că România va trebui să renunțe la energia produsă pe bază de cărbune.

Ca și deputatul Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină afirmă că nu se va renunța curând la producerea energiei pe bază de cărbune din România. Secretarul de stat din Ministerul de Finanțe îi taxează pe social-democrații gorjeni care au reacționat la declarațiile premierului Ludovic Orban legate de Green Deal. Gheorghe Pecingină le transmite politicienilor din Gorj să nu se mai văicărească, ci să vină cu alternative pentru înlocuirea activității de minerit din județ. “Unele reacții din mediul politic, și nu numai, mi s-au părut ipocrizii ieftine. Despre Green Deal se vorbește de foarte mult timp. Știm foarte bine ce s-a întâmplat în Valea Jiului în anul 2017-2018, când liberalii nu erau la guvernare. Și, la vremea respectivă, se vorbea de o Europă curată, reducerea emisiilor de carbon, reducerea energiei produsă pe bază de cărbune. Aceste lucruri se știau. Am văzut declarații ale unor oameni la care nu mă așteptam. Au trunchiat adevărul spunând că în Germania se deschid termocentrale, uitând să spună că, până în 2026, toate celelalte termocentrale din grupul respectiv vor fi închise. I-am văzut pe foarte mulți panicați în ceea ce privește închiderea mineritului în Gorj, însă știm cu toții, resursa de cărbune este epuizabilă. Nu a spus nimeni că se va închide azi, mâine, poimâine. Sunt niște termene pe care ni le asumăm, niște proceduri care trebuie făcute. Până în 2038, o să tot vorbim despre aceste lucruri. Problema este ce punem în schimb. Vreau să văd soluții, nu văicăreală și ipocrizie din partea politicienilor gorjeni! Cei de la PSD au stat cu mâinile în sân, cât au guvernat țara, în privința Complexului Energetic Oltenia. Unde este celebra Strategie Energetică Națională? De ce nu a fost aprobată, că, până acum 6 luni, nu au fost liberalii la guvernare. CEO putea fi în faliment, dacă guvernul PNL nu aproba acel ajutor de stat pentru achiziționarea certificatelor de carbon”, a conchis Gheorghe Pecingină.

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. Politicianul asta de la guvernare ,in loc sa guverneze da contre calare pe martoaga galbena…..astept cu nerabdare sa aduca in Gorj un investitor care fabrica farfurii zburatoare…..energia pe carbune nu mai trebuieste Romaniei de multa vreme ,din momentul in care industria grea si agricultura au murit….acest tip de energie a fost tinuta in viata pt.imbogatirea nobilimii povenite din randurile febrei galbene si ciumii rosii….nimeni nu l-a impiedicat sa militeze pt. productia de energie regenerabila si fabricatia de echipamente pt.acest tip de energie ,in conditiile in care investitorii au venit singuri cu intentii clare….clasa politica locala i-a alungat ,pt. ca aveau nevoie de forta de munca platita prost care sa slugareasca pe ocupantii vremelnici de cetatenie romana ai acestui judet….zeci de mii de tineri gorjeni au plecat in pribegie, acest fenomen nu a fost posibil sub ocupatie turceasca, austriaca,germana sau rusa…..

  2. domnu pecingina ! in MAI 2020 germania a pus in fuctiune „Datteln 4 power plant” .o centrala pe carbune de 1.1gwh, adica aproape cat produce tot CEO al nostru cu 3 termocentrale. Citeste inainte sa vorbesti !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button