Dezvăluiri

Șef din Primăria Târgu Jiu, condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare! Alcoolemie ridicată de la ”o salată cu oțet din vin și tinctură de propolis”!

Radu Alexandru Trușcă, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență(SVSU) din cadrul Primăriei Târgu Jiu a fost condamnat, săptămâna trecută, de Judecătoria Târgu Jiu, pentru conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Inspectorul principal în cadrul UAT-ului a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de doi ani. Trușcă este obligat și la 60 de zile de muncă neremunerată in folosul comunității, fie la Liceul Teologic din Târgu Jiu, fie la Liceul Agricol din Bârsești, și la plata a o mie de lei cheltuieli judiciare către stat. Sentința din 4 aprilie nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Trușcă a fost trimis în judecată în luna iunie a anului trecut, în calitate de inculpat, cauză penală fiind instrumentată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu. În actul de sesizare s-au reţinut, în esenţă, următoarele: „În seara zilei de 24.09.2021, în jurul orei 22:40, inculpatul a condus autoturismul proprietate personală marca Land Rover Freelander sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie peste limita legală (ora 23:05 – 1,81 g ‰, iar la ora 00:05 – 1,58 ‰, respectiv 1,88 gr ‰ după efectuarea calculului retroactiv al alcoolemiei)”. Situaţia menţionată a fost susținută cu următoarele mijloace de probă: proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii suspect/inculpat, declaraţie martor, proces-verbal de recoltare şi buletin de examinare, rezultat etilotest, buletin de analiză toxicologică, raport de expertiză medico legală de recalculare a alcoolemiei, DVD şi proces verbal redare a imaginilor surprinse cu body-cam-ul aflat în dotarea agenților de poliţie rutieră, înscrisuri (caracterizări, acte de stare civilă, diplome studii, etc.). Prin încheierea finală cameră preliminară nr. 293/2022 din data de 15.09.2022, rămasă definitivă, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 28.06.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Jiu a administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii în cauză, stabilindu-se prim termen de judecată la data de 18.10.2022. La termenul de judecată din data de 12.01.2023, cu procedura legal îndeplinită, inculpatul a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa prin actul de sesizare a instanţei şi a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, declaraţia sa în acest sens fiind consemnată şi ataşată la dosar ( f.13). Totodată, acesta şi-a exprimat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cazul în care va fi găsit vinovat şi va fi necesar”, se arată în actul de inculpare.

O salata cu oțet și picături

Fiind audiat în calitate de suspect şi de inculpat, Trușcă nu a mai susţinut aspectele declarate la momentul opririi în trafic, declarând că, în seara zilei de 24.09.2021, în jurul orelor 20:00 a consumat doar 660 ml bere cu alcool marca Heyneken şi a mâncat o salată cu conținut bogat de oțet din vin. A mai declarat că, la recomandarea medicului, a folosit un medicament pe bază de tinctură de propolis (50 de picături/de 3 ori pe zi), iar ultima administrare a fost înainte de a pleca de la domiciliu. În fața instanței, însă acesta s-a răzgândit și a recunoscut fapta. Instanța a considerat că fapta inculpatului a reprezentat-o un grad înalt de pericol social, iar sentința a fost că atare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *