Dezvăluiri

Decesul gorjeanului după vaccinarea cu Astra Zeneca, doar „o coincidență”

Potrivit unui raport oficial al Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, ca urmare a campaniei de vaccinare s-au raportat 5 decese ca reacții adverse, două de la Pfizer, două de la Moderna și unul de la AstraZeneca, dar decesele au fost clasificate drept coincidențe (fără legătură cu vaccinarea) în urma investigațiilor efectuate.Tot drept coincidențe au fost declarate în urma investigațiilor și 2 cazuri de infarct miocardic, ambele după administrarea Pfizer.

Bărbatul din Gorj, care a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca, a primit ser din lotul AstraZeneca retras temporar după ce au fost mai multe decese suspecte în Italia. Bărbatul a primit vaccinul în data de 28 februarie, iar pe 1 martie s-a simțit rău la serviciu. El a ajuns la spital unde a murit.

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, spune atunci că legiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și decesul bărbatului. „Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită. Noi am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. Noi nu știam despre acest lot că are probleme. Doar preventiv, până se fac verificări de către EMA, se retrage acest lot de vaccin. Se va aduce alt vaccin, din alt lot.”, a declarat Narcis Stoian, director DSP Gorj.
Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, mai spunea că 1.500 de doze de vaccin din lotul retras au ajuns în județul Gorj iar 1.083 de persoane au fost vaccinate cu acest ser.

Narcis Stoian, director DSP Gorj: „La AstraZeneca n-am mai avut raportată nicio reacție adversă”.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button