Dezvăluiri

Șefii CEO vor condiții de muncă mai bune în subunitățile miniere

Complexul Energetic Oltenia pregătește un program de achiziții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă din subunitățile miniere. Se are în vedere aprovizionarea cu lămpi electrice și aparataj auxiliar pentru toate cele 9 subunități miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Desfășurarea activității în carierele Sucursalei Miniere se poate face numai în condițiile unui iluminat corespunzător al locurilor de muncă. Pentru aprovizionarea cu aparatură de iluminat a fost realizată în prealabil o evaluare a condițiilor de muncă din toate carierele miniere, din punct de vedere al iluminatului corespunzător. Pe lista de achiziții se află: lămpi electrice cu vapori și aparataj auxiliar; tuburi și becuri cu led; proiectoare cu led; suporți pentru tuburi cu led.

Angajații Complexului Energetic Oltenia s-au plâns permanent în legătură cu mediul de lucru din carierele miniere. Din acest motiv a și apărut Legea 197 din 2021 privind condițiile speciale de muncă. Se lucrează în condiții foarte grele. Din acest motiv și vârsta de pensionare este redusă cu 13 ani pentru cei care au avut parte de condiții speciale de muncă. Noua Lege a pensiilor aduce însă modificări cu privire la condițiile de pensionare de la Complexul Energetic Oltenia. În primul rând, pensile vor fi mult mai mici.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *