Dezvăluiri

Șefii din CE Oltenia au intrat în vizorul conducerii companiei. Cine-și pierde funcțiile

Conducerea Complexului Energetic Oltenia începe să lucreze, săptămâna aceasta, la o nouă reorganizare de personal.

Reorganizarea de personal va presupune, potrivit președintelui Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, dispariția a sute de posturi de șefi de servicii și birouri. Procesul de reorganizare va trebui finalizat, până la data de 1 iunie.

Alin Munteanu susține că nu vor fi făcute concedieri. Liderii sindicali din cadrul companiei vor monitoriza atent modul în care se va face reorganizarea personalului TESA.

“Chiar și săptămâna trecută, am discutat cu domnul președinte al directoratului despre această reorganizare. CEO nu-și mai permite să nu facă această reorganizare și spunea domnia sa că, începând de săptămâna aceasta, va începe să lucreze la această reorganizare. Asta însemnând disparițiile a unor posturi de șefi, nu neapărat că reorganizarea înseamnă concediere, să ne înțelegem. Adică, din ce am înțeles, foarte mulți nu se vor mai găsi în postura de șefi. Unii nu mai au numărul suficient de personal ca să poată să conducă acea organizație, într-adevăr, sunt foarte multe posturi de conducere în CEO și personal nu le-am văzut rostul niciodată și înțelege că, de săptămâna aceasta, se va începe să se lucreze la această reorganizare, să fie gata până la 1 iunie. Conducerea companiei spune că, deși această ordonanță se va prelungi, CEO nu-și permite să mai prelungească, adică se va face această reorganizare. Acum, noi să fim atenți doar să nu fie abuzuri, în rest, e treaba administrației să facă reorganizarea, nu a sindicatelor. Nu am o informație destul de clară, dar cred că e vorba de sute de posturi. Vă dați seama că sunt șefi de serviciu cu un om, doi, șefi de birouri cu un om, doi, care nu-și mai au rostul, adică trebuie comasate”, afirmă Alin Munteanu.

Le taie și din lefuri

Alin Munteanu afirmă că, prin reducerea numărului de șefi în CE Oltenia, se va face și o economie la bugetul companiei, pentru că le vor fi diminuate lefurile celor care vor pierde funcțiile de conducere.

„Evident că, prin acest lucru, se va face și economie la bugetul companiei, pentru că salariile sunt destul de mari la șefii de serviciu, la șefii de birouri și, atunci, nemaifiind șefi, automat scade și salariu și se va face și o economie, probabil, pentru oamenii care chiar merită. Acum, sunt foarte mulți șefi care sunt foarte buni în CEO, orice s-ar spune, sunt și câțiva care doar au lipit afișe sau au făcut ce au făcut. Eu am discutat mai mult pe partea aceasta de TESA, fiind lider doar la TESA. Pe cariere, probabil, au discutat colegii mei”, a adăugat liderul Cartel Alfa Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *