Dezvăluiri

Veste mare pentru angajații CEO!

Se stabilește prețul pentru cota de cărbune acordată de CEO. Sunt luate măsuri la nivelul Complexului Energetic Oltenia pentru acordarea cotei de cărbune. Compania energetică asigură an de an 10 tone de cărbune la un preț preferențial angajaților care depun cereri. Peste jumătate dintre angajați au depus anul trecut solicitări scrise. Fiecare salariat a primit o cantitate de 10 tone de lignit. Acesta trebuie să fie utilizat numai pentru încălzirea în perioada de iarnă și nu trebuie să fie vândut.

În acest sens, angajații sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vor valorifica lignitul primit de la Complexul Energetic Oltenia sub prețul pieței. În momentul de față, administrația companiei energetice face demersuri pentru a stabili prețul la care cărbunele va fi oferit minerilor și energeticienilor, precum și terților. Cota de cărbune este un drept prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă.

Anul acesta angajații vor avea inclusă în salariul de bază prima care se acorda pentru cota de cărbune. Ulterior, angajații vor putea depune cereri și vor primi cărbune din punctele de încărcare. Lignitul va fi achitat în patru rate salariale. Pe lângă cele 10 tone prevăzute în mod normal, se va putea solicita o cantitate de încă 2 tone, însă la prețul stabilit pentru terți, nu la cel preferențial.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *