Eveniment

Un medic gorjean nu a fost mulțumit cu sentința de prescriere a faptelor penale. Procesul se va rejudeca

Un medic gorjean și soțul său nu au fost mulțumiți de hotărârea instanței Judecătoriei Târgu Jiu, de prescriere a faptelor penale pentru care au fost trimiși în judecată și menținerea răspunderii civile, respectiv plata despăgubirilor în sumă de aproape 200.000 de lei și păstrarea sechestrului asupra unor bunuri, astfel că au contestat sentința la Curtea de Apel Craiova. Instanța din Bănie a admis contestațiile și au decis rejudecarea procesului. Medicul Mariana Găvănescu, fostul șef al Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, și soțul său, Victor, administratorul unei firme de servicii medicale, se consideră nevinovați și au cerut achitarea lor, nu doar prescrierea faptelor penale. „Curtea reaminteşte că a motiva înseamnă a pune în evidenţă date concrete rezultate din examinarea probelor astfel încât orice parte să aibă convingerea că i-a fost examinată cauza şi a fost soluţionată în mod corect, în raport, cu dispoziţiile legale incidente şi cu situaţia particulară a fiecăruia prin efectuarea unei verificări reale a tuturor elementelor de fapt rezultate din probe. O astfel de obligaţie nu poate fi considerată ca realizată în măsura în acre analiza probelor se rezumă la reluarea conţinutului declaraţiilor martorilor, fără coroborarea acestora, fără examinarea apărărilor în raport de probele care le confirmă sau infirmă, şi fără o analiză exactă a condiţiilor de tipicitate obiectivă şi subiectivă a infracţiunilor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor“, arată Curtea de Apel Craiova în sentința judecătorească.

În anul 2021, soții Mariana și Victor Găvănescu au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Sentința a fost contestată, iar Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea cauzei, pe motiv că hotărârea nu a fost motivată.

Cu toate acestea, mai mulți asistenți medicali au depus mărturii în timpul procesului că nu au fost la domiciliul pacienților pentru prestarea de servicii medicale, dar că au semnat anumite documente.

Mariana Găvănescu şi soţul său au fost trimişi în judecată în toamna anului 2019.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2016, în calitate de şef al Secţiei de Oncologie, medicul Mariana Găvănescu recomanda pacienţilor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de o societate comercială al cărei administrator era soţul său.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *