Dezvăluiri

Creșteri salariale de 14%, contracte pe perioadă nedeterminată pentru victimele de la Jilț și fără disponibilizări în 2023! Acestea sunt rezultatele negocierilor de la CEO

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia au stat, pentru prima dată, față-n față cu noul directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Dan Iulius Plaveti. Cele două părți au discutat noul act adițional de la Contractul Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor. O creștere salarială de 14% a fost propunerea administrației, însă acest lucru ar putea suferi modificări la următoarele negocieri. De asemenea, cei 1600 de angajați care au contracte de muncă încheiate pentru o perioadă determinată din cadrul companiei energetice vor avea locul de muncă asigurat și în anul 2023. Așa cum Gorj Online a anunțat încă de ieri, liderii de sindicat le-au propus celor din administrație ca victimele și rudele accidentului de la Jilț Sud să aibă contracte pe perioadă nedeterminată. „A fost o întâlnire care s-a desfășurat în condiții normale, mai ales că a fost prima. Nu poți rezolva toate problemele la prima întrevedere. Niciun salariat, conform proiectului de venituri și cheltuieli, nu o să plece acasă până la sfârșitul anului, vorbim aici și despre cei angajați pentru o perioadă determinată. O primă ofertă a fost o creștere salarială de 14%, inclusiv creșterea veniturilor care s-a făcut în luna ianuarie. Este o primă discuție, lucrurile pot să fie rezolvate. Noi, cei din SMEO, avem mandat din partea oamenilor pe care îi reprezentăm ca negocierile să se încheie cu un rezultat mai bun decât anul trecut. Am discutat și despre ce posibilități avem de a livra în Sistemul Energetic Național energie. Sunt foarte multe probleme, însă cred că rezultatul o să fie unul pozitiv”, a declarat președintele SMEO, Gabriel Căldărușe.

Victimele de la Jilț Sud ar putea avea contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată

Liderii de sindicat de la Jilț au venit cu propunerea ca angajații care au avut de suferit în urma tragicului accident, dar și rudele celor decedați să aibă contracte de muncă încheiate pe perioadă nedeterminată. Mulți dintre cei răniți, dar și unul dintre cei decedați, erau angajați de puțin timp la compania energetică și aveau contracte de muncă pentru 6 luni. „A fost această solicitare. Administrația este deschisă la acest lucru și a cerut anumite documente. S-au cerut acte pentru ca oamenii să fie încadrați în anumite meserii deficitare”, a mai spus Căldărușe.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *