Actualitate

Șeful CJ Gorj: Am demonstrat în instanță cu documente că legislația este încălcată

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, este convins că instituția pe care o conduce va câștiga și la Curtea de Apel Craiova procesul cu Prefectura Gorj.

Consiliul Județean Gorj a câștigat, săptămâna trecută, la Tribunalul Gorj, procesul cu fostul prefect Iulian Popescu, fiind anulat ordinul de control emis la începutul anului. Decizia magistraților gorjeni nu este definitivă. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, este convins că instituția pe care o conduce va câștiga și la Curtea de Apel Craiova procesul cu Prefectura Gorj.

“ Primul ordin pe care l-am contestat, alături de colegii mei din compartimentul juridic, de la bun început, am spus că este un exces de putere, este un abuz al prefectului. Am demonstrat în instanță cu documente că legislația este încălcată, iar instanța ne-a dat dreptate, anulând ordinul de control dispus în luna ianuarie de către fostul prefect al județului Gorj. Așa cum am spus de fiecare dată, nu mă feresc de niciun control, nu am nimic de ascuns, colegii mei nu au nimic de ascuns, dar trebuie să îndeplinească condițiile legale. S-ar crea un precedent periculos nu numai pentru Consiliul Județean Gorj, ci și pentru primării. Prefectul trebuie să aplice legea așa cum este stabilită în normele legale în vigoare prevăzute de Codul Administrativ și celelalte legislații incidente. Așa cum știți, este o primă fază, Curtea de Apel va fi cea care va stabili, dar, cred eu, că motivarea colegilor mei și motivarea instanței va fi suficient de puternică astfel încât și la Curtea de Apel Craiova să se mențină soluția dată. Reiterez faptul că nu m-am ascuns niciodată și nu mă ascund de controale, dar atunci când văd că este un abuz și exces de putere, normal că mă împotrivesc, pentru că se creează precedente periculoase pentru administrația publică locală”, spune șeful județului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *