Politică

Primarul Târgu-Jiului: Am auzit că au fost ceva gunoaie în fața primăriei!

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, acuză că liberalii au depozitat, la sfârșitul săptămânii trecute, nelegal, saci plini cu gunoi în fața primăriei.

Marcel Romanescu a reacționat după ce, joi, liberalii gorjeni au dus în fața Primăriei Târgu-Jiu 100 de saci cu deșeuri strânse din cartierul Pandurașu. Edilul acuză că gunoaiele au fost depozitate nelegal pe domeniul public. Marcel Romanescu speră ca organele abilitate ale statului să se sesizeze după cele întâmplate și să ia măsuri.

“ Am auzit că au fost ceva gunoaie în fața primăriei, dar nu am putut să intervin, pentru că eu sunt sigur că instituțiile abilitate își vor face datoria în privința acestor aspecte. Nu știu dacă a fost cumva încălcată legea, însă eu cred că și Poliția Locală și Garda de Mediu și Apele Române trebuie să vadă exact dacă legislația în domeniu a fost încălcată prin faptul că au fost aduse gunoaie pe domeniul public în municipiul Târgu-Jiu. Sunt mult mai multe aspecte care, din punctul meu de vedere, încalcă legea. Pe de-o parte, că au fost transportate gunoaie cu mijloace de transport neautorizate și, aici, din ce știu eu, este o problemă a Gărzii de Mediu, pe de altă parte, că aceste gunoaie au fost depozitate, chiar și pentru o scurtă perioadă, pe domeniul public al municipiului Târgu-Jiu și, eu îmi pun întrebarea ce s-ar întâmpla, dacă fiecare cetățean din Târgu-Jiu, nu vorbesc despre această acțiune cu caracter strict electoral, dar dacă fiecare cetățean al municipiului Târgu-Jiu și-ar lăsa propriul gunoi menajer în fața blocului. Totuși, Târgu-Jiu este un oraș curat, un oraș civilizat. Nu mă raportez, aici, la cei 2-3% din populația municipiului Târgu-Jiu care produce astfel de fapte reprobabile. Eu mă refer la marea majoritate a cetățenilor municipiului Târgu-Jiu, care apreciază curățenia din orașul nostru. Acum, că, electoral, dumnealor vor să se asocieze cu cei care creează probleme în acele zone, e treaba dumnealor, a domnului Iordache și a echipei dumnealui de consilieri de imagine, însă trebuie să înțelegem un lucru, că este inadmisibil ca populația majoritară, de peste 95%, trebuie să suporte consecințele a 5% din populația din zona Pandurașu, care depozitează gunoaiele pe spațiile private și publice din acea zonă”, afirmă edilul.

Ce mesaj are pentru senatorul Iordache

Marcel Romanescu îi transmite președintelui PNL Gorj, senatorului Ion Iordache, că ”nu va reuși să fie stăpân în municipiul Târgu-Jiu”.

“ Pe de altă parte, domnului Iordache trebuie să-i transmit un mesaj. Dacă, la Murgești și la localitatea dumnealui, la Turceni, este stăpân, în Târgu-Jiu nu vor reuși nici dumnealui, nici săgețile dumnealui să stăpânească acest oraș. Orașul rămâne al locuitorilor municipiului Târgu-Jiu și va fi administrat, în continuare, de autorități. Întrebarea este în felul următor, dacă Ion Iordache a intervenit cu acel utilaj în mod legal? Mă întreb dacă, după atâția ani de când este senator, mai ales prin candidatul dumnealui pe care l-a adus, temporar, în Târgu-Jiu, pentru că domnul Iulian Popescu vine o lună de zile în Târgu-Jiu, când candidează, după aceea, după 4 ani, se mai întoarce când candidează, dar măcar puteau să-i spună oamenii pe care i-a avut în echipă că acolo sunt terenuri private, terenuri care aparțin inclusiv CFR-ului, iar, în momentul în care intri pe un teren privat, așa cum spune legislația, bun eu știu că dumnealui e senator, că nu cunoaște legea, este o altă discuție, când intri pe un teren privat, trebuie să-ți ceri acordul”, a adăugat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *