Politică

Senator, despre Legea nr.197: Trebuie pusă în aplicare. Este un lucru bun pentru județ

Senatorul PNL Ion Iordache solicită PSD să nu mai tragă de timp, să pună în aplicare legea de reducere a vârstei de pensionare la 52 de ani în minerit și energie.

Ion Iordache speră ca social-democrații să înțeleagă că Legea nr.197/2021 trebuie deblocată, pentru că este un lucru bun pentru județul Gorj. Senatorul liberal nu crede că CE Oltenia s-ar confrunta cu o problemă de personal, dacă s-ar aplica actul normativ. Ion Iordache spune că administrația companiei trebuie să aibă soluții pentru a asigura forța de muncă necesară funcționării companiei. “Sperăm să înțeleagă că această lege trebuie să fie pusă în aplicare, că nu fac niciun favor nimănui, doar își fac datoria. Este de datoria lor să facă acest lucru și să pună în aplicare această lege, e de datoria lor să stabilească procedura și modul în care Casele de Pensii vor aplica sau interpreta, cum este și spiritul legii și cum mai multe instanțe judecătorești au dat hotărâri definitive. Eu cred că nu este cazul să mai tragă de timp, pentru că este nevoie de ea și oamenii și-o doresc. Eu spun că nu va rămâne compania fără personal. Sunt mai multe variante care pot fi puse în aplicare și este doar treaba managementului să-și ia măsurile și au soluții fără niciun fel de discuție pe care le-am discutat și eu și cu conducerea și cu o parte din sindicaliști. Cred că îngrijorarea nu este atât de întemeiată, doar că va trebui să se implice conducerea să găsească soluții, pentru că e clar că vor pleca niște oameni. De aia sunt acolo și ăsta este rolul dumnealor. Din punctul meu de vedere, pentru oameni și pentru economia județului este bine să se pună în aplicare această lege”, spune Ion Iordache.

“E bine că sunt multe cereri de angajare”.

Complexul Energetic Oltenia a primit până acum aproximativ 4000 de cereri de angajare. Ion Iordache spune că este un lucru bun interesul gorjenilor de a se întoarce din străinătate pentru a lucra în cariere și termocentrale. “Oamenii își exprimă interesul și intenția de a lucra. Cei din administrația companiei sunt obligați să le primească cererile. Este bine că sunt multe cereri, pentru că au de unde să-și aleagă oamenii de care au nevoie. Nu știu de acele tabele pe care le fac liderii de sindicat, știu doar că, la un moment dat, compania a făcut un anunț că angajează și nici nu știu câți au depus cereri. Din punctul meu de vedere, este bine, pentru că vin oameni foarte mulți, care, în momentul de față, lucrează în afara județului și în afara țării, vin să se angajeze și să rămână în județ și asta înseamnă că vin și mai mulți bani în economia județului și oameni care își aduc aportul la dezvoltarea județului se întorc în județ”, a conchis senatorul.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *