Politică

SENATOR PNL, : Oamenii nu vor ceda. NU ne permitem o DESTABILIZARE

Senatorul PNL Ion Iordache cere Ministerului Muncii să demareze rapid procedurile pentru emiterea unei ordonanțe de guvern prin care legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie să devină aplicabilă.

Senatorul Ion Iordache a trimis, joi, o adresă ministerului prin care a solicitat să facă pași urgent pentru deblocarea situației privind pensionarea anticipată. Parlamentarul de Gorj a mers, joi, și la protestul organizat de federațiile sindicale din CE Oltenia în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu și a discutat cu minerii. ”Înțelegem cu toții că singura soluție este să se emită ordonanța care să reglementeze acest lucru. Am făcut, ieri, o adresă către Ministerul Muncii să demareze procedurile și să emită în regim de urgență ordonanța. Nu putem să așteptăm. Știm că oamenii nu vor ceda și, până la urmă, este dreptul lor și chiar merită acest lucru. Să emită urgent ordonanța pentru ca oamenii să poată reveni la muncă, să nu intervină proteste și mai mari. Suntem în prag de iarnă și nu ne putem permite acest lucru. Nu ne putem permite o destabilizare. Am discutat și eu cu minerii. Oamenii și-au pus speranța în această lege și nu se mai poate da înapoi. Cel târziu luni, ar trebui să fie emisă ordonanța. De marți, nu se știe dacă vom mai avea guvern”, a declarat senatorul liberal.

“Nu văd de ce Dan Vîlceanu ar încerca să încurce legea”

Minerii și energeticienii care au protestat în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu au scandat și împotriva ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, pentru că nu se pot pensiona anticipat, deși este dată o lege în acest sens. Ion Iordache spune că deputatul de Gorj nu ar avea de ce să pună piedici unei legi care este în favoarea gorjenilor. „Nici nu vreau să luăm în calcul această discuție cu impactul bugetar. Atunci când s-a aprobat legea, toate calculele au fost făcute. Nu văd de ce Dan Vîlceanu ar încerca să încurce o lege în favoarea gorjenilor. Refuz să cred așa ceva. Vom avea o discuție cu sindicatele, acolo unde va fi și Dan Vîlceanu. Vom vedea care sunt soluțiile. Există și soluția de a se interveni legislativ, dar asta ar însemna o amânare destul de mare”, a conchis Ion Iordache.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button