Ultima oră

Senatorul Cârciumaru, nemulțumit de răspunsul ministrului Economiei, în problema CEO!

Senatorul Florin Cârciumaru și-a arătat nemulțumirea, într-o postare pe o rețea de socializare, cu privire la răspunsul la o interpelare adresată Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în care întreba ce soluții are ministrul Virgil Popescu pentru salvarea companiei energetice.

În loc să prezinte planul de redresare, salvare a energiei pe cărbune, pseudo-ministrul Popescu încearcă să-și acopere incompetența dând vina pe COVID-19 și pe foștii manageri și foștii guvernanți. De fapt, planul Guvernului Orban pentru CE Oltenia este restrângerea activității și restructurarea forței de muncă pentru a putea, astfel, închide grupurile energetice pe cărbune și să construiască altele pe gaze”, a scris parlamentarul.
Reacția vehementă a senatorului Cârciumaru a fost determinată și de faptul că cei din Ministerul Economiei au precizat că ”nu există soluții providențiale în economia de piață”, iar singura soluție găsită pentru compania energetică din Oltenia a fost aceea a acordării unui ajutor de stat.

”Ministrul Popescu refuză să spună adevăratele motive pentru care preferă să importe energie electrică de la statele vecine, neplatitoare de CO2, ținând în somaj tehnic salariații Complexului Energetic Oltenia și termocentralele sale pe zero. Nici în privința așa-ziselor ajutoare de salvare nu oferă ministrul PNL explicații clare și nici ce urmări va atrage asupra societății nerambusarea acestora. În acest mod guvernează PNL întreaga țară, românii fiind lăsați în voia sorții”, a conchis senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *