Eveniment

Sentință dură: Gorjeanul care a accidentat mortal o familie de spanioli, 20 de ani după gratii și 800.000 de euro daune morale

Ion Sporici, gorjeanul care a omorât o familie de spanioli, după o depășire neregulamentară la Hula Bradului a fost condamnat de Tribunalul Sibiu pentru omor calificat. Șoferul a fost condamnat la 20 de ani in regim de detenție și 800.000 de euro daune morale.

Tragicul accident s-a petrecut pe 4 decembrie 2022. A fost considerat unul dintre cele mai grave din ultimii ani. Din cauza șoferului din Gorj, care a condus haotic, obosit și neatent, o întreagă familie de spanioli din Insulele Canare și-a găsit sfârșitul. Șoferul a intrat pe contrasens, într-o curbă, pe linie continuă, pentru o depășire neregulamentară. Șoferul a fost arestat atunci preventiv, iar organele victimelor au fost donate cu acceptul rudelor.

Pe 9 septembrie 2023, Tribunalului Sibiu l-a condamnat pe Ion Sporici la 20 de ani de închisoare cu executare. Inculpatul, șofer care se întorcea din Germania, a fost condamnat să plătească și daune morale în valoare de peste 800.000 de euro rudelor celor patru membri ai familiei de spanioli pe care i-a ucis: un bărbat în vârstă de 67 de ani, soția acestuia, în vârstă de 55 de ani și fiicele celor doi, o tânără de 21 de ani și o adolescentă de 15 ani.

Magistrații au considerat că șoferul român este vinovat de omor calificat și nu de ucidere din culpă, dat fiind că a condus haotic, cu viteză de trei ori mai mare de cât limita legală pentru acel sector de drum, în condiții de oboseală, după ce șofase 17 ore fără oprire, făcând depășiri pe dublă linie continuă. Sentința nu este definitivă.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *