Dezvăluiri

Sindicalist: Se pierde un schimb la 24 de ore din cauză că nu avem mașini de transport

Angajații din carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia nu mai pot să meargă pe joc la punctele de lucru. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a decis ca transportul de persoane să fie oprit în carierele miniere. Motivul are legătură cu numeroasele deficiențe constatate la vehiculele care transportă muncitorii. Până la remedierea problemelor, minerii sunt nevoiți să se deplaseze pe jos de la sediile administrative la punctele de lucru din subunități.

Marius Cătălin Berca, sindicalist la Cariera Jilț Nord, a declarat că minerii nu mai pot merge multe zile pe jos. Acest lucru le afectează starea de sănătate și randamentul la locul de muncă. Marius Berca solicită punerea rapidă la punct a vehiculelor de transport persoane.

„Se pierde un schimb la 24 de ore din cauză că nu avem mașini pentru transportul la punctele de lucru. Se pierd multe ore cu pregătirea cu merul pe jos la utilaje și înapoi. Nu se merge ca pe stradă, ci deplasarea se face prin noroi și totul se desfășoară cu dificultate și cu mult efort. Se produc pierderi pentru că mergem pe jos la locul de muncă. Pierderi pentru că nu se mai fac activitățile și nu se mai produce cărbunele în cantitățile asumate. Eu am lucrat la ultimul schimb doar 4 ore pentru că restul de 4 au fost cu pregătirea și cu mersul pe jos. Mai mult de două săptămâni nu mai putem merge pe jos. Este vorba și de sănătatea oamenilor, nu doar despre producție.”, a declarat Marius Berca, sindicalist la Cariera Jilț Nord, din Complexul Energetic Oltenia.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *