Ultima oră

Sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni, în Filiași, pentru evitarea ambuteiajelor

Un sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni pe DN 6, pe raza orașului Filiași a fost finalizat de Altimate, companie membră a Grupului UTI.

Creșterea continuă a fluxului de autovehicule care tranzitează această localitate, blocajele frecvente și accidentele înregistrate au determinat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, beneficiarul proiectului, să ia decizia implementării unei soluții de fluidizare a traficului pe acest segment de drum.

Proiectul, cu o valoare de peste 270.000 de euro, a presupus realizarea următoarelor lucrări:

canalizație electrică în carosabil,
trotuar și spatiu verde (eliminând cablurile aeriene),
camerete de tragere,
montarea de noi semafoare și stâlpi pentru semafoare,
instalarea de camere video de detecție a traficului,
automat de dirijare a traficului,
realizarea de legături electrice între semafoare și Automatul de Dirijare a Circulației.
În cadrul proiectului au fost amenajate și treceri de pietoni semaforizate pentru creșterea gradului de siguranță a locuitorilor orașului.
În total au fost instalate și puse funcțiune 66 semafoare pentru vehicule și 36 pentru pietoni, amplasate în 9 intersecții.
Anterior implementării proiectului, trecerile de pietoni nu erau dotate cu semafoare, iar traversarea străzii principale se făcea haotic, cu riscuri pentru locuitori și cu blocaje mari ale traficului.

   

Citește și:

2 Comentarii

  1. Intradevar , traversarea Balsului si a Filiasului,, in prezent, este cam in aceeasi situatie , adica foarte proasta. Poate la Balsi se va rezolva cu centura de pe Craiova -Pitesti, dar la Filiasi , nu cred ca semafoarele sunt solutia ci doar o centura oclitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *