Ultima oră

Slovenia, prima țară europeană care anunță sfârșitul epidemiei pe teritoriul țării

Starea de urgenţă epidemică declarată în Slovenia la 18 octombrie 2020 din cauza epidemiei de COVID-19 nu va mai fi prelungită, a declarat marţi un responsabil din Ministerului Sănătăţi

Conform criteriilor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Slovenia nu se află încă în zona verde şi sigură, astfel încât purtarea măştilor în interior va continua să fie obligatorie, la fel ca şi dezinfectarea mâinilor, distanţarea fizică şi alte măsuri anti-epidemice.

Participarea la unele evenimente de grup va continua să fie posibilă numai pentru cei care s-au recuperat în urma COVID-19, au fost vaccinaţi sau au fost testaţi recent negativ pentru coronavirus.

Echipa de răspuns pentru COVID-19 a guvernului sloven va continua să analizeze săptămânal situaţia epidemiologică şi să propună recomandări în consecinţă.

Responsabilul sloven le-a cerut cetăţenilor să se vaccineze, menţionând că există o cantitate suficientă de vaccinuri.

Evenimentele culturale şi sportive vor fi deschise publicului, la o capacitate de 75% pentru persoanele care pot demonstra că au fost vaccinate, că au teste negative, sau că au anticorpi după infecţia cu COVID-19.

Unele măsuri de protecţie vor rămâne în vigoare, cum ar fi purtarea măştii în public, şi distanţarea socială, a declarat Franc Vindisar, Ministrul Sănătăţii.

Marţi, Slovenia a înregistrat 122 de noi cazuri de COVID-19 şi 2 morţi.

45% din populaţia adultă a Sloveniei a primit cel puţin o doză de vaccin, iar 32% ambele doze.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *