Ultima oră

Şofer de tir turc, prins cu 17 pistoale la Calafat

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au depistat, luni, într-un camion condus de un cetăţean turc, 17 pistoale fară serie și fără muniție. Potrivit oamenilor legii, armele erau ascunse în cabina tirului şi sub paravanul cabinei.

Poliţiştii de frontieră au precizat că armele nu aveau serii şi nici muniţie.
„Un cetățean turc a fost prins în flagrant delict de către polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat la intrarea în țară, în timp ce ar fi transportat într-un camion, ascunse în interiorul și în paravantul cabinei, 17 pistoale, calibrul 9 mm, fară serie și fără muniția aferentă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documentele de proveniență.

Cele 17 arme au fost ridicate pentru cercetări, fiind dispusă o constatare criminalistică. Astfel, conform raportului de constatare, arma pusă la dispoziţie este o armă de foc scurtă, tip pistol, ce corespunde categoriei armelor de foc letale”, au precizat poliţiştii.
Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, care a dispus reţinerea cetăţeanului turc. Acesta este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Oamenii legii au mai precizat că suspectul urma să fie dus la Judecătoria Calafat cu propunere de arestare preventivă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *