Eveniment

Șoferul drogat care a încercat să mituiască doi polițiști, pus în libertate din Penitenciarul Târgu Jiu

Toroiman Ion, din judeţul vecin Dolj, a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare în anul 2021 pentru că a fost prins la volan sub influența substanțelor psihotrope, încercând apoi să mituiască doi polițiști. A executat pedeapsa la Penitenciarul Târgu Jiu, iar joi o instanță a Judecătoriei municipiului a decis să admită cererea lui Toroiman de a fi pus în libertate sub supraveghere, până în luna iunie.

Doljeanul de 29 de ani la data comiterii faptei, din comună Șimnicu de Sus, a fost prins în timp ce voia să mituiască doi polițiști craioveni de la Rutieră cu 2.200 de lei ca să scape de dosar penal întrucât era sub influența substanțelor psihoactive. Inițial acesta a fost arestat la domiciliu.

Potrivit comunicatului DGA, “ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat pe 14 august 2020, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 29 ani, în timp ce oferea suma de 2.200 lei unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În fapt, în jurul orelor 17.30, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova-Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, jud. Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive, iar pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 336 alin. 2 C.P., a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 2.200 lei, pe care o avea asupra sa, din cei 7.000 lei promiși anterior. Agenţii de poliţie au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracțiunii.

Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de bani agenţilor de poliţie iar în urma cercetărilor efectuate procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”. Un an mai târziu, respectivul era condamnat la închisoare cu executare și a ajuns după gratii. 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *