Ultima oră

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile internările și operațiile care nu sunt urgențe

Spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe, a anunțat luni șeful DSU, Raed Arafat. Motivul adoptării unei astfel de decizii vine ca urmare a exploziei numărului de infectari cu coronavirus.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă fața de lunea trecută. Nu vedem încă o tendinta de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat dupa ședinta de Guvern.

Raed Arafat a subliniat că aceste măsuri nu se aplică pacienților oncologici, celor care fac dializă, gravidelor și urgențelor.

Secțiile UPU, suplimentate cu rezidenți la medicină de urgență

Șeful DSU a mai anunțat că toți rezidenții de medicină de urgență vor fi trimiși la UPU pentru „completarea personalului”, iar la nivelul Ministerului Sănătății „se discută și pentru rezidenții de ATI pentru anumite măsuri, ca să mobilizăm un număr mai mare de rezidenți”.

De asemenea, medicii vor lucra în ture de 12 ore (cu pauză de 24 de ore), iar personalul medical va putea fi redistribuit, conform acestui ordin, în unitățile COVID unde este necesar un număr mai mare de medici/asistenți.

sursa: observatornews.ro

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button