Actualitate

Spitalul Județean vrea să cumpere o cameră hiperbară

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și-a propus să achiziționeze o cameră hiperbară pentru tratamentul unor afecțiuni mai grave. Valoarea achiziției este estimată la 30.000 de euro. Metoda de tratament constă în administrarea oxigenului într-un cheson special sau barocameră, de tip multiloc sau monoloc. În chesoanele multiloc, presurizarea se face cu aer, oxigenul fiind utilizat exclusiv pentru respirație din măști oro-nazale cu deversor. Avantajul principal al acestui tip de cheson constă în posibilitatea ca un doctor să însoțească pacientul în interiorul lui și să-i acorde asistența necesară. Există chiar săli întregi de operație, amenajate în chesoane spațioase, complex dotate.

În chesoanele monoloc, atât presurizarea cât și respirația se efectuează cu oxigen pur, existând avantajul extinderii tratamentului hiperbar la o gamă largă de aplicații însă și dezavantajul pericolului de explozie datorat atmosferei bogate în oxigen, care are o presiune parțială ridicată.

Oxigenoterapia hiperbară se poate aplica cu succes în următoarele cazuri: intoxicația cu monoxid de carbon; boli infecțioase (gangrenă gazoasă, tetanos, septicemie, dermatite, osteomielită refractară); arsuri; maladii cardiovasculare (arterită cronică, ischemie traumatică, boala lui Bürger, perturbări ale circulației cerebrale, defecte coronariene acute); accidente de scufundare; stări de șoc; embolii pulmonare; chirurgia cordului; asfixii neonatale; transplanturi de organe.

Oxigenarea celulară prin terapia cu oxigen hiperbaric susține oxigenarea celulară și crește producția de elastină, încetinind astfel procesul de îmbătrânire.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button