Actualitate

Spitalul TBC de la Dobrița va fi alimentat cu energie electrică de la un parc fotovoltaic

Spitalul de Pneumotfiziologie „Tudor Vladimirescu“ de la Dobrița va fi alimentat cu energie electrică solară de la un parc fotovoltaic. Investiția va fi realizată din fonduri europene.

„Independenţa energetică va fi asigurată, total sau parţial, de către un parc fotovoltaic de 0,5 MW, cu structura de producţie completă, respectiv fixarea la sol, invertoare, comutator inteligent şi transformator. De asemenea, va fi montat un sistem de încălzire principal, realizat din pompe de căldură, racordat la circuitul de încălzire existent“, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Gorj. Valoarea proiectului se ridică la suma de 23,4 milioane de lei.

 

Și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi reabilitat

 

Pe lângă spitalul de la Dobrița, clădirea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de reabilitarea energetică în valoare de peste 23 milioane de lei. „Conform informaţiilor din proiectul de reabilitare, clădirea din strada Progresului a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu ar urma să fie termoizolată, iar întreaga tâmplărie din PVC urmează să fie înlocuită cu una mult mai eficientă. De asemenea, vor fi înlocuite instalaţiile de încălzire şi preparare a apei calde pentru consum, instalaţiile electrice de iluminat şi, nu în ultimul rând, unitatea sanitară va avea o sursă proprie de energie regenerabilă, respectiv panouri solare mono cristaline. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un sistem de monitorizare independentă a calităţii aerului, a sistemelor electrice şi de iluminat precum şi a altor sisteme instalate în clădire (detecţie efracţie şi incendiu, sistemele de control acces şi de supraveghe video etc.)“, a informat Consiliul Judeţean Gorj.

Contractele au fost semnate joi, 30 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) în cadrul Componentei C5 – Valul Renovării din Planul National de Redresare şi Rezilienţă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button