Actualitate

Stâna Ștefanu de pe Transalpina renaște din propria cenușă!

Stâna Ștefanu își redeschide porțile. Băcița Mărioara Babu invită pe toți cei care doresc să revină pe Transalpina, duminică, în prima zi de Rusalii, pe 20 iunie 2021, ora 12, pentru a se bucura de splendoarea muntelui, de aerul curat și de gustul deosebit al produselor ciobănești, pe care reprezentanții stânei le pregătesc cu atâta dragoste. Băcița Mărioara anunță că vor fi și multe surprize.

„Pentru că Dumnezeu mi-a dat sănătate, curaj, răbdare și putere de a o lua de la capăt, vă invit cu mare drag, să fiți alături de mine, familia și aceeași echipă minunată, la Stâna Ștefanu pe Transalpina, în prima zi de Rusalii, duminică, pe 20 iunie 2021 ora 12, pentru a ne bucura împreună de splendoarea muntelui, de aerul curat și de gustul deosebit al produselor ciobănești, pe care vi le pregătesc cu atâta dragoste. V-am simțit permanent alături de mine, prin cuvintele și mesajele transmise, ceea ce m-a încurajat să merg mai departe, să lupt pentru promovarea muntelui, a zonei, a tradițiilor noastre, a produselor naturale, cu gust deosebit preparate în zona de munte. Vă aștept cu brațele deschise și cu multe surprize!!!!!!”, a transmis Mărioara Babu.

Stâna Ştefanu de pe Transalpina, un cunoscut loc de popas, a ars din temelii în urma unui incendiu pus în mod intenționat, de persoane necunoscute. Stâna era închisă, după venirea sezonului rece. Băciţa Măioara Babu spune că incendiul a fost provocat de persoane rău intenționate, care au dorit să-i facă rău.

Stâna Ştefanu a devenit foarte cunoscută în rândul turiștilor, care erau întâmpinați de măgăruși chiar pe Drumul Regelui, așa cum mai este denumită șoseaua, de câinii ciobănești foarte blânzi, de cojoacele ciobănești, de mâncărurile tradiționale şi de un muzeu cu diferite obiecte şi veștminte tradiționale. De asemenea, Stâna Ştefanu a primit şi certificarea de „Produs tradițional“ pentru „tocana de oaie“. Zecii de mii de turiști ajung în fiecare an la stâna de pe Transalpina.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button