Ultima oră

Statul se angajează să suporte șomajul tehnic pentru toate firmele afectate de actuala criză

Guvernul a adoptat, miercuri, mai multe măsuri economice, dar și medicale în vederea limitării efectelor crizei sanitare provocate de noul coronavirus.

În ședința care durat aproape 9 ore, Cabinetul condus de Ludovic Orban a adoptat și alte acte normative printre care suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, o ordonanță de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul extinderii epidemiei și hotărârea care le permite părinților, cei care nu lucreaza în sistemele medical și de Apărare să stea acasă cu minorii și să fie plătiți cu 75 la sută din venituri dar nu cu mai mult de trei sferturi din salariul mediu brut pe economie.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune la Europa FM că membrii executivului au decis ca șomajul tehnic să fie suportat de stat pentru angajații tuturor societăților afectate, fără discriminare.

Perioada de vacanță programată înainte de epidemie nu va fi inclusă în această facilitate, spune Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii.

În familiile în care ambii părinți activează în sistemele medicale si de apărare (sau doar unul, iar celalalt nu este lăsat de angajator să lucreze de acasă), cel care este angajat în Ministerul de Interne, al Apărării sau al Sănătății primeșre un spor de cel mult 75% din salariul mediu brut pe economie.

sursa: europafm.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *