Dezvăluiri

Statul vrea să aibă controlul în societățile în care CEO s-a asociat, deși nu este acționar majoritar

Satul român vrea să își păstreze controlul în societățile înființate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru amplasarea de parcuri fotovoltaice și realizarea grupurilor pe gaze.
„Pentru nouă dintre proiecte avem înființate SPV-uri. Este vorba de cele opt parcuri fotovoltaice și grupul pe gaz de la Turceni. Suntem în discuții cu ei în vederea încheierii acordului acționarilor. Am avut o primă ședință AGA prin care am prezentat stadiul negocierilor cu partenerii. Avem niște recomandări de la acționari și nu ascund că acționarul statul român spune că chiar și în cadrul acelor societăți în care parteneri și-au adjudecat un pachet majoritar în cadrul acelor societăți controlul trebuie să fie comun cel puțin pe deciziile importante și strategice, ceea ce înseamnă că împreună facem strategia de vânzare și de achiziție“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la o emisiune de televiziune.

Se va relua procedura pentru grupul pe gaz de la Ișalnița

De asemenea, se va relua procedura pentru realizarea grupului pe gaze de la Ișalnița: „S-a aprobat în Directorat anunțul pentru reluarea procedurii de selecție a ofertantului, un proces care se va încheia în luna septembrie. Există un interes din partea unor operator români“, a mai informat Daniel Burlan.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button