Ultima oră

Studiu: Virusul SARS-CoV-2, toStudiu: Virusul SARS-CoV-2, tot mai infecțios din cauza mutațiilort mai infecțios din cauza mutațiilor

Actuala formă a coronavirusului SARS-CoV-2 pare să infecteze mai uşor celulele umane decât cea care a apărut iniţial în China, potrivit unui studiu publicat de în revista medicală “Cell”, relatează France Presse.

După apariţia în Europa, o variantă care suferă mutaţii în permanență, ca orice virus, a devenit dominantă.

Mutaţiile genetice ale coronavirusului sunt urmărite în întreaga lume de cercetători, care secvenţiază genomul virusurilor pe care le găsesc şi le distribuie într-o bază de date internaţională, cu peste 30.000 de secvenţe pe zi.

Cercetătorii au analizat mai întâi datele de la 999 de pacienţi britanici internaţi cu Covid-19 şi au observat că aceştia aveau varianta cu mai multe particule virale în ea, fără ca asta însă să schimbe gravitatea bolii lor, ceea ce a reprezentat o veste încurajatoare.

În schimb, experimentele de laborator au arătat că varianta era de trei până la şase ori mai capabilă să infecteze celulele umane.

“Pare că ar fi un virus mai apt”, a spus Erica Ollmann Saphire de la oraganizaţia La Jolla Institute for Immunology.

Concluzia cea mai strictă este că dacă coronavirusul care circulă în prezent este fără îndoială mai “infecțios”, nu este neapărat mai “transmisibil” între oameni.

sursa: europafm.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close