Stil de viață

Suntem în sezonul porumbului fiert. Să profităm de proprietățile sale

Fiert sau copt, cu gustul dulceag, porumbul este săţios şi oferă energie şi sănătate organismului. Nu ai nici o restricţie, poţi consuma cât pofteşti!

  • Elimină toxinele. Chiar dacă prin fierbere se pierde un oarecare procent din substanţele nutritive ale porumbului, totuşi, se păstrează o cantitate semnificativă de nutrienţi, de peste 60%. În plus, consumat în mod regulat, porumbul ajută la eliminarea toxinelor din organism. 100 g de porumb conţin: 59 calorii, 2 proteine, 10 carbohidraţi, 1 lipide, 1 fibre.
  • Previne cancerul la plămâni. Beta-cryptoxanthin, o substanţă care se regăseşte în compoziţia porumbului (şi a fructelor cu coaja portocalie), este eficient în prevenirea cancerului la plămâni, potrivit www.garbo.ro.
  • Scade colesterolul. Aflată şi ea în compoziţia porumbului, vitamina E participă la procesul de reînnoire al celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sânge. În plus, scade nivelul colesterolului. De aceea, simplu, fără sare, fără unt, porumbul este indicat în alimentaţie pentru prevenirea apariţiei bolilor de natură cardiovasculară.
  • Asigură buna dispoziţie. Vitamina B1 este responsabilă de metabolismul eficient al carbohidraţilor şi ajută la menţinerea capacităţilor cognitive, încetinind procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% din cazul femeilor. De asemenea, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influenţând în bine starea psihică. Lipsa acestei substanţe duce la instalarea bolii Alzheimer.
  • Efect diuretic. Fibrele din compoziţia porumbului contribuie la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea bolilor digestive. Consumat frecvent, duce la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon.

   
Sursă
click.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *