„Vom începe cu concursul gastronomic la care vor fi analizate, măsurate și mai ales degustate cele mai bune sarmale și piftii, pentru că așa e obiceiul la Gorj-să se servească piftiile(răciturile) împreună cu sărmăluțele fierbinți și nu separat ca în alte multe zone din țară. Iată, dragi oaspeți de pretutindeni că veți avea ocazia să cunoașteți astfel și un obicei inedit din zona Gorjului. Vor participa la concurs atât bucătari din zona industriei ospitalității cât și gospodine iscusite din tot Gorjul care vor vrea să se mândrească cu bucatele lor alese. Pentru copii vom pregăti multe ateliere de creație astfel încât imaginația lor să fie pusă la încercare“, au transmis organizatorii.
Mai mulți meșteri populari vor fi prezenți la festival, iar cei care vor să cumpere produse autentice o pot face.
Va fi multă mâncare tradițională-pe lângă sarmale și piftii, iar oaspeții bucătari vă vor aștepta și cu tocan de oaie, fasole cu afumătură, pomana porcului, friptură la proțap și alte preparate tradiționale românești, mai promit organizatorii. Festivalul se va încheia cu un program artistic special.