Dezvăluiri

Surse: Vezi aici când vor avea loc primele probe la grupul V de la Termocentrala Rovinari!


Surse din cadrul Complexului Energetic Oltenia ne-au dezvăluit când vor avea loc primele probe la grupul V de la Sucursala Electrocentrale Rovinari.

Deși ultima dată s-a spus că această capacitate urmează să fie pregătită să intre în Sistemul Energetic Național în luna iunie, acest lucru nu se mai va întâmpla. Dacă lucrările vor decurge în același ritm, cel mai probabil, primele probe la grupul respectiv urmează să fie făcute în luna septembrie.

Dacă nu vor exista probleme după aceste probe, atunci capacitatea de producție de la Rovinari urmează să fie pusă la dispoziția Dispecerului Energetic Național și poate începe să producă energie electrică. Despre grupul V de la Rovinari s-a spus, inițial, că o să fie gata la începutul anului, iar mai apoi termenul de punere în funcțiune a fost devansat pentru luna iunie, însă niciunul dintre termene nu au fost respectate.

Chiar Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus cu ocazia unei vizite de la Gorj, că grupul energetic respectiv este printre cele mai performante din Europa. Investiția pentru modernizarea grupului respectiv se ridică la peste 150 de milioane de euro și a fost aprobată în urmă cu mai mulți ani de către conducerea companiei energetice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *