Politică

Suspendarea activității Carierei Roșia. Deputat: O strategie foarte bine pusă la punct pentru a crea probleme în SEN

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină este nemulțumit că sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu fac demersuri pentru deblocarea situației de la Cariera Roșia.

Închiderea Carierei Roșia de către Bankwatch și amânarea procesului privind suspendarea acordului de mediu, afectează funcționarea Termocentralei Rovinari. Gheorghe Pecingină spune că este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Deputatul liberal îl critică pe liderul USR Gorj, Radu Miruță, care a acuzat PSD și PNL că l-au adus în județ pe fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, ca să închidă Cariera Roșia. Gheorghe Pecingină atrage atenția că închiderea Carierei Roșia va avea un impact major asupra sistemului energetic național. “Am văzut acuzațiile domnului Miruță. Sunt mai mult decât ridicole. (…) O să vedem la iarnă. O să simțim cu toții jocurile de culise ale copilașilor răsfățați de la USR. Minerii din Gorj ar trebui să le aducă aminte, la iarnă, judecătorilor de decizia luată în cazul Carierei Roșia, să știe românii din cauza cărora stau în frig sau au probleme cu facturile”, spune deputatul PNL Gheorghe Pecingină.

„Ar trebui mai multă implicare din partea sindicatelor”

Gheorghe Pecingină critică sindicatele din Complexul Energetic Oltenia pentru lipsa de reacție după închiderea Carierei Roșia. „Ar trebui să facă o cerere de intervenție în dosar, să aibă un rol mai activ. Să nu mai caște gura la ce spun politicienii. Sunt supărat că sindicatele nu au reacție. Ar trebui mai multă implicare. De ce nu ne ducem la sediile Bankwatch să protestăm, pentru că, alături de Putin, ne bagă în frig la iarnă? Suspendarea activității Carierei Roșia este o strategie foarte bine pusă la punct pentru a crea probleme în sistemul energetic național”, a conchis parlamentarul de Gorj.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *