Actualitate

Taxa auto pe poluare ar putea fi reintrodusă!

Taxa auto ar putea fi reintrodusă în România. Ministrul Mediului a anunţat care sunt variantele luate în calcul pentru reducerea poluării.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că va începe consultări împreună cu producătorii și dealerii auto despre posibilitatea reintroducerii unei taxe auto pentru poluare.
Ministrul Mediului anunţă variantele luate în calcul pentru reducerea poluării.

„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală.

În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a declarat Tanczos Barna.

Ministrul a precizat că dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Tanczos Barna a spus că va demara discuţii inclusiv cu producătorii auto.

„Variantele posibile sunt: impozit local diferenţiat, rovignietă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcţie de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infrigement şi reducerea poluării în marile oraşe.

În acest an vom avea consultare publică, discuţii cu Comisia Europeană pentru legislaţie şi prezentarea unor variante Guvernului”, a mai precizat ministrul.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close