Actualitate

TOP festivaluri și concerte din România în 2024

Citește și află care sunt cele mai importante festivaluri și concerte la care să participi în România în 2024. Aici găsești lista cu evenimentele majore.

Cât de atrași sunt românii de festivaluri și concerte în 2024?

România a devenit una dintre destinațiile preferate ale marilor artiști din domeniul muzicii, de la trupe faimoase la cântăreți celebri. Aceștia au venit în România, unde au susținut concerte publice sau ca să participe la festivaluri de muzică, printre cele mai sonore nume numărându-se Michael Jackson, Bon Jovi, Guns’s Roses, Metallica, Madonna, ColdPlay și mulți alții.

Mai mult decât atât, în România se organizează unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică la nivel european, Untold. De asemenea, pe lista festivalurilor de top se mai numără Neversea, Saga, Summer Well, Electric Castle, Rockstadt Extreme Fest, Gărâna Jazz și Jazz în the Park. În timp pe butonezi telefonul pe Facebook ori Tik Tok sau joci la pacanele pe site-urile de casino online, precum VulkanVegas, îți poți face o rezervare la unele dintre cele mai așteptate concerte și festivaluri din România din acest an.

Care sunt festivalurile muzicale ale anului în 2024 în România?

Luna iunie vine cu o serie de concerte care au loc în diferite regiuni ale țării, printre acestea remarcându-se:

 • Rock the Camp – între 28 și 30 iunie în Cluj Napoca (Gothic, Trudă, Monday Shadows și alții);
 • Rocanotheworld – între 20 și 23 iunie în Iași (Sarmalele Reci, COMA, Fără Zahăr, Denorm și alții);
 • Nostalgia – între 27 și 30 iunie în București;
 • Folk la Dunăre – între 28 și 30 iunie în Galați (Vasile Șeicaru, Mircea Baniciu & Band, Ducu Bertzi & Friends, Maria Gheorghiu, Sandu Suerica și Radu Captari);
 • Flight Festival – între 21 și 23 iunie în Timișoara (printre invitați: James Arthur, Macky Gee, BUG Mafia, Grasu XXL, Subcarpați și alții).

Pentru luna iulie se vor desfășura unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică din România:

 • Saga – 5-7 iulie, la București (Armin Van Buuren, James Hype, Nico Moreno, Artbat și alți artiști);
 • Neversea – 4-7 iulie, la Constanța (Maluma, Nick Carter, Delia, DJ Snake, Inna, Mahmut Orhan, Steve Aoki, Salvatore Ganacci și mulți alții);
 • Jazz în the Park – 5-7 iulie, la Cluj-Napoca;
 • EUROPAfest – 5-14 iulie, la București;
 • Beach, Please – 11-13 iulie, la Costinești;
 • Gărâna Jazz Festival – 11-14 iulie, în Gărâna;
 • Electric Castle – 17-21 iulie, la Bonțida (Cluj-Napoca) – Massive Attack, Chase & Status, Bring me the Horizon, Queens of the Stone Age și alții;
 • ARTmania – 26-28 iulie, în Sibiu;
 • Electric Nights, 26-28 iulie, în Brezoi;
 • Rockstadt Extreme Fest – 30 iulie-4 august, la Râșnov (Amon Amarth, Kreator, Dimmu Borgier, Opeth, Pendulum și alte 95 de trupe).

Pentru luna august, cel mai important eveniment muzical anunțat este Untold, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 8-11 august și la care vor participa Sam Smith, Alok, Fisher, Burna Boy, Lenny Kravitz, Nicky Romero, Mahmut Orhan, Purple Disco Machine, Mahony și mulți alții.

Lista festivalurilor din această luna este completată de We Love Music Festival (15-18 august, Râmnicu Vâlcea), Summer Well (9-11 august, Buftea), Posada Rock (30 august-1 septembrie, Câmpulung Muscel), Mera World Music (104 august, Mera), Jazz in the Park (30 august-1 septembrie, Cluj-Napoca), JazzUP Sea Fest (17-21 august, Constanța) și Fall în Love (30 august-1 septembrie, Mogoșoaia).

La sfârșitul lunii, pe 31 august și până în data de 27 septembrie, la București, va fi organizat Festivalul George Enescu. Pentru luna septembrie este anunțat unul dintre cele mai așteptate festivaluri locale, cu o amplă participare internațională. Printre artiștii invitați se numără Al Bano, Lara Fabian, Gipsy Kings, Garou, Jessica J, Romina Power, Julien Dassin și Gheorghe Zamfir.

Care sunt cele mai importante concerte de muzică din România în 2024?

La Romexpo din București, în data de 4 iulie va avea concert trupa rock Five Finger Death Punch. Tot pe 6 iulie și tot în București, dar la Arenele Române va concerta Vița de Vie. Pe data de 30 iulie va concerta în București, la Arenele Romane, trupa Placebo, iar în luna august, pe data de 18, la București va concerta 50 Cent.

În data de 24 august, pe Arena Națională din București va avea concert Ed Sheeran. Pentru luna octombrie, în data de 25, la Hala Laminor din București va avea concert Thirty Seconds to Mars, iar în data de 27, la Sala Palatului, tot în București, va concerta Iris. În luna noiembrie, pe data de 4, în București, la Sala Palatului și în data de 7, în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă (BT Arena) va susține un concert extraordinar Placido Domingo.

Pe data de 16 noiembrie, în București, la Sala Palatului, Loredana Groza va susține concertul Forever Loredana, iar patru zile mai târziu, tot în aceeași locație va concerta Dire Straits. Iar două zile mai târziu îi va veni rândul lui Horia Brenciu cu concertul „Fac ce-mi spune inima”. Finalul de an vine cu concertele Voltaj (3 decembrie, în București, Sala Palatului) și Tarja (22 decembrie în Cluj-Napoca și 23 decembrie, la Arenele Romane din București).

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *