Eveniment

Trei blocuri „comuniste” din Mătăsari, demolate cu peste 2,5 milioane de lei!

2,54 de milioane de lei ar urma să achite Primăria Mătăsari pentru demolarea celor trei blocuri șantier din fața liceului din localitate. Acest proiect de hotărâre inițiat de primarul Gheorghe Gașpar se află pe ordinea de zi a Consiliului Local. Asta, deși, niciodată, administrația Gașpar nu a căutat fonduri pentru reabilitarea acestor imobile ale comunei, rămase așa din perioada comunistă, deși primarul PSD are 23 de ani în această funcție.

„Nu putem să demolăm aceste clădiri rezistente, construite de alții fără să epuizăm toate soluțiile privind utilitatea lor. Vom susține, joi, în ședința de Consiliul local respingerea acestui proiect, realizarea unei expertize tehnice și a unui proiect tehnic pentru aceste blocuri, iar în funcție de indicatorii tehnico-economici să stabilim un preț pe apartament pentru a încerca să le valorificăm”, transmite Ion Buzărin, consilier local USR.

Sunt doar trei voturi împotrivă, Gașpar având majoritate cu PNL în Consiliul Local Mătăsari.

Opinia consilierului este însă pozitivă. „Au fost și sunt în continuare multe surse de finanțare pentru finalizarea acestor blocuri, trebuie doar puțin interes din partea Primăriei Mătăsari! Dacă ai fi în Consiliul local, ai vota acest proiect ?? În condițiile în care sunt multe alte blocuri vechi și devastate ce nu mai pot fi locuite, dar mai ales starea blocurilor locuite cu subsolurile pline, într-o stare accelerată de degradare care necesită reparații de urgență! Nu mai știți cum să cheltuiți bugetul local încă generos al Comunei Mătăsari fără efort și fără dureri de cap”, a concluzionat fostul viceprimar.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *