Ultima oră

Trei români din Italia, depistați cu coronavirus

Trei cetățeni români din Italia se numără printre persoanele infectate cu coronavirus, au anunțat, vineri, într-un comunicat, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat, datele obținute în cursul zilei de joi de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local arată că, până în prezent, au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

“Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna”, se arată în comunicat.

Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum și oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obținerea unor informații suplimentare din partea autorităților italiene cu atribuții în gestionarea situației, se menționează în comunicat.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *