Actualitate

Troleibuz de la Transloc, la Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung!

Un troleibuz istoric ROCAR 217E a ajuns, zilele trecute, de la societatea de transport în comuna Transloc din Târgu Jiu la Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung. Mijlocul de transport a fost vândut de Transloc, după ce a fost scos din uz.

„În ultimele luni v-am povestit despre troleibuzul românesc salvat de la casare de o mână de pasionați ai transportului public și am apelat la generozitatea voastră pentru a putea realiza transportul costisitor al acestuia. Revenim cu vești bune! Troleibuzul #Rocar217E este acum un exponat al Muzeului Automobilului Românesc din Câmpulung Muscel. Transportul special nu a fost lipsit de peripeții, iar gradul de dificultate al operațiunii a fost mai ridicat decât anticipasem, însă totul s-a încheiat cu bine. Operațiunile logistice și transportul s-au întins pe două zile: încărcarea a avut loc joi, 26 octombrie, iar descărcarea vineri, 27 octombrie 2023.

Fabricat la Uzina Rocar în anul 1994 și intrat în exploatare la 20 iunie 1995, troleibuzul articulat Rocar 217E a circulat în orașul lui Brâncuși timp de 26 de ani, fiind o prezență constantă pe cele două linii de troleibuz ce leagă cartierul 9 Mai de Artego și Bârsești. Troleibuzul a purtat numărul de parc #104 și a avut numărul de înmatriculare „Târgu-Jiu 0108”. A fost retras din circulație în 2021 și scos la vânzare în aprilie 2023, ulterior fiind achiziționat de doi pasionați ai transportului public, în încercarea de a salva o parte importantă a istoriei mobilității din România. Prin această intervenție, numărul troleibuzelor de acest fel salvate ajunge la 6, alte exemplare regăsindu-se în Municipiile Timișoara, Iași și Târgu Jiu.

Pe lângă investiția și costurile suportate de proprietarii troleibuzului, precizăm următoarele. Mulțumim companiei TRANSLOC Târgu Jiu, domnilor directori generali Mihai Paraschiv și Silviu Pârvuțoiu, precum și colectivului de angajați, fără de care achiziționarea, repararea și depozitarea temporară a troleibuzului în condiții de siguranță nu ar fi fost posibilă. Mulțumim TRANSLOC pentru grija purtată troleibuzului și pentru sprijinul logistic! La pregătirea vehiculului au pus umărul și câțiva pasionați care și-au dedicat mai multe zile pentru operațiune. În ceea ce privește transportul special al troleibuzului la muzeu, am fost luați prin surprindere de sprijinul și interesul public pe care l-am primit“, au transmis cei de la „Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean“.

sură foto: Facebook („Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean“)

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *