Stil de viață

Trucuri naturale pentru un ten mai tânăr

Vrei să ai grijă de ten într-un mod natural, fără a investi prea mult în creme? Cu ajutorul uleiurilor şi a esenţelor din fructe şi plante, dar şi a argilei, integrate în măşti şi loţiuni tonice, poţi restabili tonusul şi elasticitatea pielii.

Uleiul de lămâie

Previne îmbătrânirea pielii, dar este folositor, de asemenea, şi în cazul altor probleme de piele, cum ar fi herpesul, pistruii sau cuperoza. În plus, uleiul de lămâie fluidizează sângele şi stimulează microcirculaţia venoasă.

Cum se foloseşte: diluează 4-6 picături de ulei esenţial de lămâie în puţin ulei de macadamia sau de măceşe. Aplică acest amestec pe piele, prin masaj. Dacă preferi, poţi amesteca picăturile de ulei cu cremele pe care le foloseşti ziua sau noaptea.

Contraindicaţii: Nu se recomandă utilizarea uleiului de lămâie în primele 3 luni de sarcină, dacă alăptezi şi nici copiilor sub 5 ani. Nu se aplică înainte de expunerea la soare, deoarece îţi poate pigmenta permanent pielea.

Uleiul de rodie

Substanţa lichidă extrasă din rodii are acţiune antioxidantă, stimulând reînnoirea celulară şi favorizând hidratarea. În plus, asigură fermitate pielii şi luminează tenul.

Cum se foloseşte: aplică uleiul de rodie direct pe piele, cu ajutorul degetelor. Acesta îţi va relaxa tenul, fără a „traumatiza“ muşchii şi va restabili strălucirea naturală a acestuia. După 10 minute, poţi îndepărta excesul de ulei cu ajutorul unui şerveţel. În plus, este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Gelul de aloe vera

Are efect energizant şi antioxidant şi, graţie conţinutului de vitamine A, C şi E, aminoacizi şi minerale, gelul de aloe vera poate apariţia prematură a ridurilor. De asemenea, la nivelul pielii, are acţiune astringentă, calmantă, regenerantă şi hidratantă.

Cum se foloseşte: gelul se aplică pe piele, ca atare sau adăugat în produsele de îngrijire.

Contraindicaţii: este recomandat să nu confunzi gelul cu sucul de aloe, care poate fi iritant. Gelul nu trebuie utilizat de femeile gravide, cele care alăptează sau în timpul ciclului menstrual. Este, de asemenea, contraindicat persoanelor care suferă de boli digestive şi nu trebuie asociat nici cu diuretice, deoarece poate scădea concentraţiile plasmatice ale potasiului.

Extractul de nuci de macadamia

Este bogat în ulei, foarte hidratant pentru piele. Marele avantaj al acestui ulei este faptul că pătrunde cu uşurinţă în epidermă. În plus, este bogat în minerale (calciu şi fosfor), proteine şi vitaminele A, B1 şi B2. Este potrivit pentru tenul uscat, gras, dar şi mixt.

Cum se foloseşte: aplică uleiul, având grijă să masezi în special zonele afectate sau predispuse la riduri. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, după care poţi îndepărta surplusul cu ajutorul unui prosop umed cald, apoi cu unul rece.

Uleiul esenţial de lemn de trandafir

Este unul extrem de delicat şi parfumat, fiind eficient în prevenirea apariţiei ridurilor. În plus, calmează tensiunea nervoasă şi induce o stare de relaxare.

Cum se foloseşte: amestecă 4-6 picături de ulei esenţial de lemn de trandafir cu 2 linguriţe de ulei vegetal şi aplică-l pe faţă.

Contraindicaţii: nu se recomandă utilizarea lui în primele 3 luni de sarcină şi în perioada alăptării.

Uleiul esenţial de muşcată

Are acţiune antirid, promovează şi stimulează sistemul venos şi limfatic.

Cum se foloseşte: uleiul esenţial de muşcată poate fi aplicat direct pe piele sau distilat în puţină cremă de îngrijire, dacă este una naturală. Ca să-ţi faci propriul serum, torni 10 picături de ulei esenţial de muşcată în 20 ml de ulei de măceşe. Serumul se aplică în fiecare noapte, pe piele, înainte de culcare.

Contraindicaţii: este de evitat în primele 3 luni de sarcină.

Argila

Folosită în compoziţia măştilor faciale, argila stimulează microcirculaţia şi reactivează sinteza de colagen. Aplicată pe piele, absoarbe impurităţile. Ulterior, este bine să hidratezi cu o cremă grasă.

Cum se foloseşte: diluează câteva linguriţe de argilă (pulbere) în apă, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Amestecă bine pentru a obţine o pastă fermă, apoi aplic-o pe faţă, evitând zona ochilor şi buzele. După 10 minute, poţi îndepărta masca, cu apă călduţă. Este suficientă o aplicare pe săptămână.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *