Ultima oră

Turist salvat din întâmplare de salvamontiști

Un turist străin care s-a aventura pe munte pe o vreme nefavorabilă a fost salvat din întâmplare de către salvamontiști.
„Aflați la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș salvamontiștii participanți la curs au auzit strigate intr-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acțiunea de pregătire a fost intrerupta imediat si salvamontiștii au început sa organizeze echipele de intervenție. Astfel , o echipa de prim raspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluări, restul salvamontistilor pregătesc echipamentul de prim ajutor , targa de recuperare și vor analiza modalitatea de recuperare a victimei și traseul de deplasare către Bâlea. Din echipa de interventie fac parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj , Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.
Din primele informații , se pare ca , victima este un cetățean străin.
Vremea este nefavorabila , în zona bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos și nu sunt condiții pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiștii sa ii predea persoana accidentată urmând ca toată acțiunea sa se desfășoare terestru“, au transmis reprezentanții Salvamont.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *