Dezvăluiri

Tutunaru, candidatul ProRomânia la Primăria Motru, CERCETAT PENAL pentru DELAPIDARE!

Cristinel Tutunaru, candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Motru, a fost cercetat penal, în urmă cu câțiva ani, pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Potrivit unor surse judiciare, acesta a supraevaluat unele lucrări, din calitatea de președinte al unei asociații de prorpietari din Motru. Aceleași surse susțin că, Tutunaru a scăpat de dosar, încă din faza de urmărire penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, după ce a achitat prejudiciul, așa că procurorii i-au aplicat doar o amendă administrativă. Tutunaru e susținut pentru poziția de primar de către omul de afaceri motrean Mihai Râmescu, cel care și-a scos angajații în fața complexului comercial, la finele lunii trecute, atunci când liderul Pro România, Victor Ponta, a făcut o vizită la Motru.

Candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Motru, Cristinel Tutunaru, a dedicat un întreg capitol din programul său electoral asociațiilor de proprietari și se prezintă ca fiind președintele neremunerat al unei astfel de asociații ”care a drămuit fiecare leu al proprietarilor”.
Foarte puțini motreni știu că Tutunaru a avut probleme penale, cu ceva ani în urmă, tocmai din cauza fondurilor bănești ale asociației. Organele judiciare au constituit un dosar pe numele său în care s-au făcut cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de delapidare. Conform surselor citate, era vorba de supraevaluarea unor dezinsecții și deratizări, precum și a unor lucrări la acoperișurile blocurilor din asociația pe care o conducea. Dosarul s-a încheiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, fără ca Tutunaru să ajungă să fie trimis în judecată. Acest lucru a fost posibil după ce acesta a achitat prejudiciul, așa că procurorii i-au aplicat doar o amendă administrativă.

În acest context, afirmațiile lui Tutunaru din programul său de candidat al Pro România la funcția de primar, conform cărora a demonstrat ”ca președinte al asociației de proprietari nr.17 că nu mint oamenii, că mă implic, fără beneficii materiale, pentru binele locatarilor”, sunt goale de conținut, deci, numai bune de pus într-un așa zis program electoral.

Cin’ se-asemănă…

Tutunaru se bucură de sprijinul afaceristului Mihai Râmescu, cel care, la finele lunii trecute, a organizat primirea lui Victor Ponta chiar în fața complexului său comercial, pavoazat cu bannere cu Pro România.

Rămescu a avut și el probleme penale, în urmă cu șase ani, din cauza unei tranzacții imobiliare cu fosta SNLO. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore și, ulterior, i-au aplicat măsura preventive a arestului la domiciliu, pentru că suspectau unele falsuri în acea tranzacție prin care, în schimbul unui teren și al unei case în Miculești –Slivilești, afaceristul a primit de la SNLO în jur de 600.000 de lei și un teren în Motru, însă, în final a fost achitat de instanțele de judecată.

Precizare

“ Prezint, de la început, cazierul judiciar pe care l-am solicitat anul trecut pentru a putea candida la funcția de Președinte al Asociației de Proprietari nr. 17 Motru. Acest cazier menționează Solicitantul nu este înscris în cazierul judiciar și Solicită prezentul certificat spre a-i servi la: ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI. Am solicitat acest cazier judiciar în baza prevederilor Legii 196/2018 la art. 46 alin. (7).
De asemenea, din 2014 ocup funcția de inspector documente secrete la EMC Motru, funcție pentru care este nevoie de un aviz special în urma unei verificări amănunțite făcute de mai multe organe ale statului. Orice acuzație de delapidare ar fi dus la neprimirea acestui aviz și reînnoirea acestuia.
Am revenit președinte de asociație la insistențele locatarilor, care îmi cunosc corectitudinea și cinstea de care am dat dovadă în primul mandat. Toți locatarii cunosc faptul că, în Adunarea Generală de anul trecut, ca și în mandatul anterior am specificat în Procesul Verbal că nu voi fi remunerat.
Referitor la drămuit fiecare leu menționez că, prin reparațiile efectuate la timp am redus, spre exemplu factura la apă rece de la aproape 20.000 lei anul trecut la aproape 13.000 lei în ultima lună.
Astăzi PRO ROMÂNIA Gorj a mai avut parte de o făcătură privind infectarea cu virusul anului, pentru a bloca candidatul nostru la Consiliul Județean.
Acești oameni fără suflet și fără Dumnezeu puteau să doneze sumele plătite pentru a fi denigrat în alte scopuri, pentru că se apropie sfârșitul dominației acestor clanuri care au oprit dezvoltarea orașului.
Rog toți locatarii Asociației nr. 17 Motru să își expună punctul de vedere, pozitiv sau negativ, referitor la activitatea mea la asociație.

Voi iniția acțiune în instanță pentru a opri pe viitor asemenea abuzuri.
Nu am fost cercetat penal pentru delapidare iar amenda administrativă a fost pentru un avans acordat instalatorului, pentru că avea ambii copii în spital chiar dacă banii au fost reținuți la acordarea lichidării. Și atunci a fost tot politic pentru că se dorea demisia mea de la asociație”, a tinut sa precizeze Cristinel Tutunaru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *