Ultima oră

Un bărbat din Bacău a dat din întâmplare peste o adevărată comoară arheologică

Un tânăr de 36 de ani din Bacău a dat peste o adevărată comoară arheologică la marginea căii ferate din comuna Ștefan cel Mare.

Bărbatul a găsit mai multe obiecte de artă: monede vechi, fragmente de bancnote ieșite din uz, înscrisuri și de fragmente din piese arheologice. Zecile de obiecte erau pur și simplu aruncate, scrie Jurnal FM.

Deocamdată nimeni nu a reclamat dispariția lor, iar oamenii legii fac în continuare cercetări pentru a afla cum au ajuns obiectele de artă pe calea ferată.

“La data de 12 martie a.c, un tânăr de 36 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, a sesizat polițiștii oneșteni despre faptul că, în timp ce se afla în zona căii ferate din localitate a observat mai multe obiecte de cult.

La fața locului, polițiștii au identificat pe marginea căii ferate Onești-Adjud mai multe obiecte de cult, respectiv: 100 de monede vechi, 7 fragmente de bancnote ieșire din uz, 20 de etichete descriptive pentru o parte din obiectele descoperite, 4 înscrisuri și 44 de fragmente din piese arheologice.

Obiectele de cult au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, precizează IPJ Bacău.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *