Ultima oră

Un bărbat din România, pe lista celor mai periculoși violatori din 19 state europene

Un bărbat de 56 de ani din Vișeu de Sus, județul Maramureș, condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, este dat în urmărire de polițiștii români, în cadrul unei campanii europene în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru infracțiuni sexuale, potrivit HotNews.

Poliția Română anunță, printr-un comunicat de presă, că, pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare în 19 state europene. Prin aceasta, oamenilor li se cere sprijinul pentru a depista unele dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru infracțiuni de natură sexuală.

În acest demers sunt implicate agențiile de aplicare a legii din: Belgia; Bulgaria; Croația; Cipru; Danemarca; Finlanda; Franța; Germania; Italia; Letonia; Lituania; Luxemburg; Malta; Olanda; Polonia; România; Spania; Suedia și Marea Britanie.

19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, pe site-ul european al urmăriților most wanted
19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted – www.eumostwanted.eu.

Pe durata campaniei, agențiile de aplicare a legii din statele participante vor mediatiza imaginile persoanelor căutate în mediul on-line, inclusiv pe social-media, astfel încât site-ul www.eumostwanted.eu să devină cât mai cunoscut.

Informațiile pot fi transmise și anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu
Cei care recunosc vreuna dintre persoanele căutate sau au date despre ea sunt îndemnate să le furnizeze autorităților, Poliția Română precizând că informațiile pot fi transmise și anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective.

Conform Poliției Române, de la lansarea, în anul 2016, a proiectului www.eumostwanted.eu, 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate.

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Semnalmente: înălțime – 1,90 metri, greutate – 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten, chelie frontală.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *